|
REDUKTOR MOCY REFLEKTORÓW |
| Autor |
Wiadomość |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2010-03-17, 08:14
|
|
|
| A powinien... I ustawienie reflektorów |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2010-03-17, 11:27
|
|
|
| Za kumuny milicja miała takie urządzonka mobilne w nyskach do kontroli świateł. I przy rutynowych zdarzało się ze sprawdzali, wiec nie dla picu mieli. Ala jak już pisałem wcześniej, dziś policja jedyne na co zwraca uwagę to prędkość. Szrot możne zostawiać 4 ślady, może mieć słabe hamulce, światła świecące w kosmos - nikogo nie zainteresuje o ile nie przekracza i o ile ewidentnie nie gubi płynów w sposób zauważalny pod autem... |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 12:29
|
|
|
Bo za prędkość wypiszą mandat albo dostaną łapówkę za jego niewypisanie (mi zawsze wypisywali - nie mogli się doczekać na łapówkę ;P) a za światła co najwyżej zabiorą dowód...
Na przeglądzie nikt strumienia świetlnego lampy nie mierzy :)
Powinni. Ja się musiałem prosić na przeglądzie żeby mi auto sprawdzili (trabant) bo jak usłyszeli, że od Józka Barana jestem to wiedzieli, że nie muszą ale i tak ich namówiłem bo chciałem wiedzieć co w trabie piszczy :)
Poza tym dobrze ustawione światła to nie tylko nieoślepianie innych ale i lepsza widoczność dla Ciebie - ja mam troche w kosmos teraz i za dużo nie widzę... muszę poszukać śrubek i skręcić je w dół bo tu chyba nie ma takich co to robią... |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2010-03-27, 09:25
|
|
|
światła ustawia się tak http://www.fotosik.pl/pok...aa19bd94cf.html
e - wymiar w cm, o który musi być odchylona granica "jasno-ciemno" w odległości 10m od samochodu (12cm dla samochodów osobowych
H - wysokość w cm środka reflektora nad podłożem
h - wysokość w cm linii podziału powierzchni kontrolnej nad podłożem
Wymiar N nas nie interesuje.
W samochodzie powinna znajdować się jedna osoba na fotelu kierowcy o masie ok 75 kg bez żadnego dodatkowego obciążenia w bagażniku jedynie wyposażenie stałe (koło zapasowe, narzędzia, trójkąt ostrzegawczy)
opis zaczerpnięty z tej strony |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
|
|
|
 |