|
3 pytania |
| Autor |
Wiadomość |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2010-03-13, 09:40
|
|
|
| gdzie są ich rodzice...no gdzie? |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2010-03-16, 09:45
|
|
|
| To nie było do Ciebie WnuQ ;) |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-03-17, 22:09
|
|
|
Witam!
Ja mam klosze od żuka ale nówki i lusterka są cacy(h4)!!! Z ojcowskich zapasów.
Do tego żaróweczki philipsa power to night (h4)i przekaźniki bardzo blisko lamp na oryginalniej instalacji z małą różnicą że do zakładana konektorów mam szczypce a nie kombinerki i masę w reflektorach poprawiłem bo z tym może też być problem! Oczyść blachę w koło śruby od masy. Kostki w lampach niewymienione. Jeśli dalej nie będzie świecić to wymiana kabli z 2,5 na 3,5-4 kwadrat i oczyszczenie klem!!! Ale jak będą przekaźniki to niema bata musi to działać! Przekaźniki z podstawami około 10 zł! Ja mam nowy aku (od czerwca) i obecnie altek od polaja 75a ale kiepsko mi ładuje bo na obciążeniu 13,3V (szyba,światła,dmuchawa,elektrozawory i jeszcze kilka innych drobiazgów). Na moich światłach krótkich jeździ i się lepiej niż na światłach w mondeo mojej siory służbowy nówka! Długie starczają na ponad 150m żeby zobaczyć kogoś ubranego na czarno przy 100kmh
Ewentualnie sprawdź jakie napięci masz na lampach ale oczywiście po założeniu przekaźników! |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-03-18, 20:25
|
|
|
| Czytam o tych drutach i mam wrazenie jakbym był na jakimś forum o golfie czy calibrze.P |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-03-18, 23:27
|
|
|
| Apropo elektryki,mam pytanie. Czy da rade w jakis sposób wyeliminować wade Trabanta jaką jest brak automatycznego powrotu kierunków po skrecie i wyprostowaniu kierownicy. |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-03-18, 23:29
|
|
|
| jak dla mnie to tylko adopcja modułu z automatycznym powrotem z innego samochodu... z jakiego... nie mam zielonego pojęcia ;p |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 10:24
|
|
|
Apropo elektryki,mam pytanie. Czy da rade w jakis sposób wyeliminować wade Trabanta jaką jest brak automatycznego powrotu kierunków po skrecie i wyprostowaniu kierownicy.
- Oczywiście, że da radę. Musisz tylko zamontować mechanizm automatycznego powrotu dźwigni przełącznika kierunkowskazów. I to wszystko, poza przeróbką samego mechanizmu dźwigni.
Zapewniam, że mniej roboty za każdym razem kierunkowskaz wyłączać ręcznie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 11:22
|
|
|
| zwłaszcza w dwusuwie jest to kolejny (po silniku) dówód na fascynację konstruktorów Trabanta techniką motocyklową. |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 11:30
|
|
|
| Można też opanować technikę wyłączania kierunkowskazu po skręcie kolanem, przy jednoczesnym skręcaniu i zmianie biegu :) |
|
|
|
 |
Prorok601
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 11:57
|
|
|
| Dla mnie niedobijający włącznik to NIE jest wada..., a technika kolanowa to rzecz znana i lubiana. Warto ją opanować bo często się przydaje :):) |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 12:22
|
|
|
Apropo elektryki,mam pytanie. Czy da rade w jakis sposób wyeliminować wade Trabanta jaką jest brak automatycznego powrotu kierunków po skrecie i wyprostowaniu kierownicy.
a dla mnie to zawsze była największa zaleta Trabanta... Że nie trzeba było na rondzie 8 razy włączać kierunku który się sam wyłączył... :)
PS. Nie zauważyłeś, że nikt już kierunków nie używa? Są niemodne w dzisiejszych czasach - chyba, że Trabem na eLce jeździsz ;) |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 12:23
|
|
|
| Zanim ktoś przeczyta bez zrozumienia dodam, że NIENAWIDZĘ tych chu..w co nie używają migaczy!! |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 12:22
|
|
|
| Kuba szczególnie przypadki gdzie kierunek włączają "przy okazji" skręcając kierownicą, manewr jednocześnie z migaczem a wcześniej żadnego znaku ;) |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-03-24, 23:38
|
|
|
| A ja wam powiem tylko tyle że prąd jest po prostu za drogi! ;) A nie wkurza was że wszyscy zajeżdżając wam drogę bo myślą że jedziecie ledwo 30? ja już tylko w tym roku miałem 4 takie sytuacje poważniejsze w tym jedną o mały włos, gdyby nie było sucho to bym kola w mikrze zabił!!! A u mnie na wiosce (gniezno heheheh) to migacze włącza może co 3-4 tylko na skrzyżowaniu jak pały stoją to wszyscy tylko nie smerfy! |
|
|
|
 |
Kalisz / eutyfronik
Gość
|
Wysłany: 2010-03-25, 08:19
|
|
|
| A nie wkurza was że wszyscy zajeżdżając wam drogę bo myślą że jedziecie ledwo 30? Bingo! Jeżdżąc dupowozem używam klaksonu od święta. Jeżdżąc Trabantem co chwilę. Właśnie z tego powodu że z podporządkowanych się ludzie wpieprzają przed maskę. |
|
|
|
 |
|
|