Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[T1,1] Wskaźnik ciśnienia oleju!!!
Autor Wiadomość
sidus
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 18:31   

Mam takie pytanie, może ktoś z Was wie czy sie da podłączyć wskaźnik ciśnienia opleju z łady do trabanta? Jeśli się da to jak to zrobić? Pozdrawiam

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 18:50   

w "graciku" w Zabrzu stoi łada-kompletna.Podjedź i ją obadaj.Ewentualnie jak znajdę książkę od łady to odpowiedni kawałek zeskanuje i ci prześle na maila-ale jeszcze nic nie obiecuje... W razie czego mi przypominaj :-)

sidus
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 18:53   

Ja mam łade dawce, tylko chodzi o to czy warto brać ten wskaźnik, bo mam juz temp. i paliwo. Bede wdzieczny za skan :)

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 22:48   

Musisz miec dorobiona redukcje w ktora wkrecisz trabowy czujnik na kontrolke i ladoski na wskaznik a potem reszte w silnik wkrecasz i podlaczasz i jest ok.Tylko pamietaj ze musisz miec ladoski czujnik bo jest numer tego typu ze mozna podlaczyc czujnik od poldka i wskazania sa 2 razy nizsze.PZDDR

sidus
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 23:26   

A moglbys mi jeszcze powiedziec jak zrobic taka redukcje?

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-01-30, 07:27   

Bierzesz czujnik od traba czyli masz jaki gwint musi byc na redukcji bierzesz czujnik lady i masz jaki gwint musi byc w redukcji.Jedziesz do tokarza on wytacza ci z preta najlepiej szesciokatnego cos co ma na jednym koncu gwint czyjnika traba a na drugim otwor z gwintem jak w ladzie.No nie musze chyba pisac ze przez cala dlugosc musi byc otwor zeby olej docieral do czujnikow.Potem na jednej ze scianek tokarz albo ty wiercisz otwor i gwintujesz go na gwint czujnika traba .skrecasz wszystko najlepiej na mosiezne podkladki i wkrecasz w silnik.Podlaczasz i gotowePZDDR

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-01-30, 07:35   

albo jedź na szrota i kup czujnik od poldka a dokładniej samą redykcje z taki smiesznym bocznikem! nie wiem czy tokarz to dorobi bo w srodku są kanały olejowe nawiercone i całe ustrojstwo składa sie z 2 kawałków!

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-01-30, 13:45   

Dorobi dobry tokaz wszystko dorobi bo mi dorabial nie takie cuda.

Potap
Gość
Wysłany: 2010-03-15, 19:06   

witam. Podepnę się pod temat. Zrobiłem tak jak tutaj jest napisane. Mam czujnik od łady, mam wskaźnik o łady, tylko teraz pytanie, dlaczego nic nie pokazuje? W ładzie czujnik jest umieszczony w bloku, a w trabancie w głowicy, może to jest przyczyną? Chyba, że jest jeszcze gdzieś jakiś czujnik w trabancie, którego ja nie znalazłem. Jest różnica w zamontowaniu tego czujnika, czy mogę zamontować go obojętnie w który z dwóch czujników od oleju? Z tego co wiem, to jeden czujnik w trabancie odpowiada za niskie ciśnienie, a drugi za wysokie ciśnienie.

Hajs
Gość
Wysłany: 2010-03-16, 19:26   

Tak, są 2 czujniki od wysokiego i niskiego ciśnienia. Z tym, że to bez różnicy, bo oba są zasilane do tej samej magistrali olejowej. Nie wiem, od jakiej wartości zegar z Łady pokazuje ciśnienie, ale skoro mówisz,że nic Ci nie pokazuje, to być może średnica Twojej redukcji jest zbyt mała i w tym miejscu masz spadek ciśnienia.
Możesz mieć też walnięty zegar, załamany przewód...

Potap
Gość
Wysłany: 2010-03-16, 21:14   

się doczytałem, że mam niedobry czujnik, a konkretnie nie ten, który powinienem mieć, gdyż mam odpowiadający za kontrolkę, a nie za wskaźnik, także muszę się postarać o inny. Jak nie będzie działało to będę pytał dalej.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi