Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
3 pytania
Autor Wiadomość
wnuq
Gość
Wysłany: 2010-03-13, 09:40   

gdzie są ich rodzice...no gdzie?

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-03-16, 09:45   

To nie było do Ciebie WnuQ ;)

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-17, 22:09   

Witam!
Ja mam klosze od żuka ale nówki i lusterka są cacy(h4)!!! Z ojcowskich zapasów.
Do tego żaróweczki philipsa power to night (h4)i przekaźniki bardzo blisko lamp na oryginalniej instalacji z małą różnicą że do zakładana konektorów mam szczypce a nie kombinerki i masę w reflektorach poprawiłem bo z tym może też być problem! Oczyść blachę w koło śruby od masy. Kostki w lampach niewymienione. Jeśli dalej nie będzie świecić to wymiana kabli z 2,5 na 3,5-4 kwadrat i oczyszczenie klem!!! Ale jak będą przekaźniki to niema bata musi to działać! Przekaźniki z podstawami około 10 zł! Ja mam nowy aku (od czerwca) i obecnie altek od polaja 75a ale kiepsko mi ładuje bo na obciążeniu 13,3V (szyba,światła,dmuchawa,elektrozawory i jeszcze kilka innych drobiazgów). Na moich światłach krótkich jeździ i się lepiej niż na światłach w mondeo mojej siory służbowy nówka! Długie starczają na ponad 150m żeby zobaczyć kogoś ubranego na czarno przy 100kmh

Ewentualnie sprawdź jakie napięci masz na lampach ale oczywiście po założeniu przekaźników!

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-18, 20:25   

Czytam o tych drutach i mam wrazenie jakbym był na jakimś forum o golfie czy calibrze.P

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-18, 23:27   

Apropo elektryki,mam pytanie. Czy da rade w jakis sposób wyeliminować wade Trabanta jaką jest brak automatycznego powrotu kierunków po skrecie i wyprostowaniu kierownicy.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-18, 23:29   

jak dla mnie to tylko adopcja modułu z automatycznym powrotem z innego samochodu... z jakiego... nie mam zielonego pojęcia ;p

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 10:24   

Apropo elektryki,mam pytanie. Czy da rade w jakis sposób wyeliminować wade Trabanta jaką jest brak automatycznego powrotu kierunków po skrecie i wyprostowaniu kierownicy.

- Oczywiście, że da radę. Musisz tylko zamontować mechanizm automatycznego powrotu dźwigni przełącznika kierunkowskazów. I to wszystko, poza przeróbką samego mechanizmu dźwigni.

Zapewniam, że mniej roboty za każdym razem kierunkowskaz wyłączać ręcznie.

Pozdrawiam.

gonzo
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 11:22   

zwłaszcza w dwusuwie jest to kolejny (po silniku) dówód na fascynację konstruktorów Trabanta techniką motocyklową.

Hajs
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 11:30   

Można też opanować technikę wyłączania kierunkowskazu po skręcie kolanem, przy jednoczesnym skręcaniu i zmianie biegu :)

Prorok601
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 11:57   

Dla mnie niedobijający włącznik to NIE jest wada..., a technika kolanowa to rzecz znana i lubiana. Warto ją opanować bo często się przydaje :):)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 12:22   

a dla mnie to zawsze była największa zaleta Trabanta... Że nie trzeba było na rondzie 8 razy włączać kierunku który się sam wyłączył... :)

PS. Nie zauważyłeś, że nikt już kierunków nie używa? Są niemodne w dzisiejszych czasach - chyba, że Trabem na eLce jeździsz ;)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 12:23   

Zanim ktoś przeczyta bez zrozumienia dodam, że NIENAWIDZĘ tych chu..w co nie używają migaczy!!

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 12:22   

Kuba szczególnie przypadki gdzie kierunek włączają "przy okazji" skręcając kierownicą, manewr jednocześnie z migaczem a wcześniej żadnego znaku ;)

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 23:38   

A ja wam powiem tylko tyle że prąd jest po prostu za drogi! ;) A nie wkurza was że wszyscy zajeżdżając wam drogę bo myślą że jedziecie ledwo 30? ja już tylko w tym roku miałem 4 takie sytuacje poważniejsze w tym jedną o mały włos, gdyby nie było sucho to bym kola w mikrze zabił!!! A u mnie na wiosce (gniezno heheheh) to migacze włącza może co 3-4 tylko na skrzyżowaniu jak pały stoją to wszyscy tylko nie smerfy!

Kalisz / eutyfronik
Gość
Wysłany: 2010-03-25, 08:19   

A nie wkurza was że wszyscy zajeżdżając wam drogę bo myślą że jedziecie ledwo 30? Bingo! Jeżdżąc dupowozem używam klaksonu od święta. Jeżdżąc Trabantem co chwilę. Właśnie z tego powodu że z podporządkowanych się ludzie wpieprzają przed maskę.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi