|
wywala bezpiecznik w 601 |
| Autor |
Wiadomość |
misza
Gość
|
Wysłany: 2010-03-08, 21:17
|
|
|
Odłacz wszystkie przewody od bezpiecznika, policz je.
Włóż nowy bezpiecznik, i podłącz pierwszy dowolny przewód - zobacz co działa co nie. nie wywala? to dobrze, przynajmniej jeden układ masz dobrze. I tak dalej , az znajdziesz ten wywalajacy, Jak go znajdzesz, podłącz wszystko oprócz niego. Zobacz które swiatła nie działaja. Przejrzyj ten element,instalacje - usuń zwarcie.
No i napisz co było, jak tylu dobrym ludziom głowe zawróciłeś
M) |
|
|
|
 |
Trabanciarz DDR
Gość
|
Wysłany: 2010-03-08, 21:51
|
|
|
| Misza!!! bezpiecznik wywala mi jeden ten od światła tylego od pasażera, nie świecą światełka podświetlające zegar i podświetlenie tablicy. To jest ten sam bezpiecznik od tych światełek. Być może na zegarze coś jest bo go rozbierałem i chyba jakiś przewodzik dotyka minusa i dlatego wywala ale jeszcze posprawdzam |
|
|
|
 |
Arek Mikuła (Miki)
Gość
|
Wysłany: 2010-03-08, 22:41
|
|
|
| Sprawdzaj sprawdzaj, ale zwróć uwagę czy szlak nie trafił którejś zarówki. Pomimo, że w zarówce wolfram cały potrafi zrobić zwarcie, a to z powodu zaniku próżni w bańce- to nie mit, cos takiego sie zdarza. Pozdro. |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2010-03-09, 14:34
|
|
|
| a mi też go kiedyś wywalało i nie pamiętam co to było - ale jak przy włączaniu wycieraczek będzie ci wywalało bezpiecznik to przetarty jest przewód od wyłącznika światła cofania i zwiera do obudowy skrzyni. ot co :) |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2010-03-09, 19:35
|
|
|
| jajer zawsze miałes dobry humor...gratuluje uśmiałem się |
|
|
|
 |
misza
Gość
|
Wysłany: 2010-03-09, 22:32
|
|
|
ło matko
"Misza!!! bezpiecznik wywala mi jeden ten od światła tylego od pasażera, nie świecą światełka podświetlające zegar i podświetlenie tablicy. To jest ten sam bezpiecznik od tych światełek."
-----------no to właśnie od niego odłacz wszystko - dowiesz sie czy to tablica, przyrzady czy pozycja pasazera.
MYslałem że wyrazam sie jasno.
M |
|
|
|
 |
Kalisz / eutyfronik
Gość
|
Wysłany: 2010-03-10, 06:24
|
|
|
Mac-601 napisał:
...polecam sprawdzić żarówki od oświetlenia tablicy rejestracyjnej w pasie tylnim...
sprawdziłeś to?
kiedyś miałem przypadek dokładnie zgodny z opisem Twoich objaw. Wyjmując bagaże wgięła się aluminiowa listwa, do której mocuje się trzy żarówki oświetlenia tablicy i zwarła + do masy. |
|
|
|
 |
Trabanciarz DDR
Gość
|
Wysłany: 2010-03-10, 08:04
|
|
|
| dzięki za podpowiedzi posprawdzam |
|
|
|
 |
Trabanciarz DDR
Gość
|
Wysłany: 2010-03-17, 14:51
|
|
|
już sprawdziłem w wolnej chwili mój problem. Okazało się że jeden z przewodów podłączonych do tablicy zegarów był odłączony i dotykał masy. Zlokalizowałem i jest już wszystko w porządku.
dziękuję za podpowiedzi PozDDRawiam |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 12:30
|
|
|