Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
0-100 km/h Trabant 1.1 vs 1.3
Autor Wiadomość
Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2010-02-11, 22:10   

Moje pierwsze 1.1 eksploatowane od nowości było bardzo żwawe. Kupiony w roku 2000 kombi po emerycie z 39000 km przebiegu (pojazdu, nie emeryta) było zamulone jak diabli. Dopiero po osiągnięciu około 90000 km stało się w miarę szybkie, ale nigdy nie było takie jak sedan. Tak więc, jak został ułożony, tak hula :-)

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-02-12, 12:33   

ja u siebie w wakacje zamykałem spokojnie licznik(seria na benzynie Przebieg na liczniku 49yts,a rownie dobrze może być 149,249....) a predkosc podrózna 120-140 nie była problemem. Teraz po tjuningu gaznik weber 34TlA z warczyburga najwiecej jechałem 145 i był opór ale to mogło byc spowodowane linką gazu co była luzna jak szmata(sruba regulacji była całkiem odkrecona).A jeszcze mam pytanie jak robicie przekładke na gaznik z wartburga to zostawiacie wartburgowe dysze czy wkręcacie z traba?????

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-02-12, 12:47   

A i spotkałem sie jeszcze z takim zjawiskiem celowego psucia auta przez kierowce. Zaczołem jezdzic EKO spalanie mi wyszło 15l i jak to się skonczyło 110 i był opór wiecej niechciał jechać...wkurzyłem sie drugi raz prosta już lepiej 120 trzeci raz 130 no i wkoncu udało sie mi go do 145 rozmulic i spalanie spadło 10-11L (zima i tylko jak sie rozgrzeje to go krece i zawsze z przodu jestem).
Podsumowując silnik trabanta jest nowoczesną jednostką napedową o krotkim skoku tłoka na 5 podporach i wałku w głowicy którą trzeba kręcic a powolna jazda jest dla niej ZABUJCZA.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2010-02-12, 18:06   

Szczególnie powala ostatnie słowo wielkimi :D :P

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2010-02-12, 19:09   

kurde, zaczynam się w tym momencie bać polówek. Hitlerowskie widmo :o

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-02-12, 19:19   

Ja to sie tych wachaczy boje........

ja się boje że już nikt nie zna ortografii
i nie jest ważne czy masz dysleksję dysfunkcję czy dysdowna....
większość przeglądarek www sama podkreśla lub poprawia słowa...
dwa posty dwa byki...brak słów i sił
Q

Bachur
Gość
Wysłany: 2010-02-12, 21:51   

kto sie nie boi :)-jak mialem kombi 1.1 wczesniej przy 50h/km urwal sie wlasnie wahacz-dobzfre ze nic z przeciwka nie jechalo-efekt -strach w oczach obrot o 180' wyrwane gniazdo wahacza lewego UŁAMANY amortyzator...taka sila :)

Mariusz CK
Gość
Wysłany: 2010-02-12, 23:27   

mi się urwał przy podjeżdzaniu na podjazd do warsztatu znajomego
a dzien wczesniej jeżdzłem po 130km/h stwierdziłem ze Trabi wie kiedy się popsuć

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-02-13, 00:38   

TRABI WIE KIEDY SIĘ POPSUĆ święte słowa pierwszy raz wahacz mi odpadł 200m od zakładu blacharskiego a drugi koło domu i dziękować Bogu ze albo przy ruszaniu albo przy prędkości marszowej a nawet jak mi coś w drodze poszło to dało rade się naprawić i do domu sie doturlać w sumie dzięki temu autu nauczyłem się mechaniki praktycznej i przewidywania sytułacji (piszę się) sytuacji na drodze ze zawsze coś może się stać....
A swoją drogą ciekaw jestem czy częściej odpada lewa czy prawa strona czy nie ma reguły.

będę usuwał posty Q

myha
Gość
Wysłany: 2010-02-13, 13:25   

... wahacz - historia znana i nie lubiana;)... raz przy przejeżdżaniu przez progi zwalniające po zakupie Traba, drugi raz na zakręcie przy około 50km/h:)... a tak nawiązując do prędkości to licznik zamyka się i u mnie w 1.1 kombi, ale sprawdzałem go i wskazuje realnie jakieś 130 km/h, przynajmniej mój Sprzęt tak ma;P...

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-02-13, 16:42   

Predkosc realna TrampPolo 1.1 to bedzie gdzies 135-140

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-02-13, 16:51   

Predkosc realna TrampPolo 1.1 to bedzie gdzies 135-140
To czemu pan sierżant na suszarce pokazał mi 183,6 km/h.
Ja mu na to: - trabantem???
ON: -też wydaje mi się to niemożliwe.
Ładnie powiedziałem do widzenia, wsiadłem i pojechałem dalej.
W lusterku widziałem jak odprowadza mnie wzrokiem.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-02-13, 17:37   

Jak masz pewnie 1.6 turbo....D

Mariusz CK
Gość
Wysłany: 2010-02-13, 21:21   

miał popsuty radar potem dziwić sie że mandaty po 500zł sypia

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-02-14, 00:50   

Myślę że suszarka była sprawna. To było podczas jazdy na zlot "TRABIEXPO". Silnik trabantowy 1.1, cztery osoby na pokładzie. Z górki, prosta droga.
Jak pan sierżant wyskoczył z lizakiem zza betonowej, komunistycznej wiaty przystanku autobusowego to wyhamowanie zajęło sporo metrów. Potem wsteczny i do pana sierżanta a resztę już znacie.
Szkoda że nie możecie zobaczyć miny pana sierżanta. Zdziwienie na jego twarzy jest nie do opisania.
Lecz zobaczył: - stare auto, stary kierowca i zwątpił.
Gdyby prowadził np. Kris który ze mną jechał pewnie rozmowa ze strony pana sierżanta wyglądała by inaczej. Nawet w dowodzie rejestracyjnym miałem przygotowane zezwolenie o odpowiednim nominale na przekraczanie prędkości, lecz w tym przypadku nie było potrzebne.
Jeżdżę już blisko 40 lat i różne przygody miałem z panami sierżantami na drodze.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi