Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabant 1.1 kombiak -skrzynia biegów ciężko chodzi pomóżcie
Autor Wiadomość
Robert Śramski
Gość
Wysłany: 2010-02-08, 12:43   

no chłopaki zamówione , jutro możliwe że uracze te części w swoich rękach, na feler ułamałem kluczyk od korka wlewu paliwa, obecnie jezdze na zakreconym tylko a tego badziewia nigdzie kupić nie idzie w motoryzacyjnym , w jednym mieli kompletne sprzęgło ale dość że nie dostępne to jeszcze tą ceną położyłby każdego na desce rozdzielczej /678zł/

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-02-08, 16:47   

apropo korka to od skody 105 podchodzi pełno jest tego na szrotach i zdarzy sie czasami w sklepie. A apropo sprzegła nie myslał ktos o regeneracji fabrycznego elementu np u Radzikowskiego ,kiedys sie pytałem z ciekawosci to cena była bardzo przyzwoita.

Robert Śramski
Gość
Wysłany: 2010-02-11, 10:50   

mam docisk i łożysko te z piwnicy , docisk obslizgany i ma wyrzłobienie , jak ta spręzyna jest juz wyrypana to nie wiem jak ty byś chciał ją zregenerować , może to co do tarczy dochodzi to i by dało ale nie sprężyna , ps co do łożyska co któryś pisał , to ma racje można to badziewie wyjąć i dokupić w sklepie i koszt nie wielki , co do korka ten z mortirexu nie jest obrotowy jak tamten co mialem z zabezpieczeniem przed odkręceniem , taki korek widziałem co muj na allegro za 65 zł -niesety cena powala niedługo bedzie ksoztował tyle co 1/6 wartości auta

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-02-11, 11:34   

w posiadanym docisku, dokładnie oglądaj pierścienie z drutu, jak jeden z nich jest pęknięty to nie zakładaj bo szkoda pracy.
Mogę fotkę wysłać jeśli chcesz? (wcześniej muszę ją zrobić)
Pozdrawiam.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-02-11, 11:48   

Robercie, dalej jest to samo: wyrzłobienie, muj...
Nie zwalaj błędów na klawiaturę, co ona ma do ortografii?

Naprawdę nikumu oprócz mnie to nie przeszkadza?
Forum schodzi na psy...

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-02-11, 18:29   

Zbyszek, jestem z Tobą !
Można włączyć sprawdzanie pisowni i już błędów jest mniej, ale to nie dla leniwych.
Panuje moda na "dys..coś tam". To też nie jest tłumaczenie.
Jestem typowo "techniczny" w zasadzie powinno być mi obojętne czy góra jest napisane przez [Ó], czy przez er zet z wykrzyknikiem, ale podstawowe błędy strasznie mnie rażą.
Dbajmy wszyscy o to by słowo pisane było zrozumiałe dla ogółu, a nie tylko dla piszącego.
Pozdrawiam.

panmajor
Gość
Wysłany: 2010-02-11, 19:14   

Sam wale byki,ale popieram.

Robert Śramski
Gość
Wysłany: 2010-02-12, 12:19   

możesz na mojego meila podesłać foty , mi może w w tym lub następnym tygodniu uda się zrobić foty, aparat w naprawie mam od października tamtego roku :>

wartborgini
Gość
Wysłany: 2010-02-15, 10:37   

Usunięte

---

wartborgini - znów masz potrzebę zaistnienia?

G_mode

Robert Śramski
Gość
Wysłany: 2010-02-19, 21:33   

witam ponownie , rozwiązałem problem z tym nie wrzucaniem biegów , przyczyna - jestem u znajomego w garażu , myśli a może jeszcze podciągnąć linkę , no to przykręciłem parę obrotów , wrzucam wsteczny i co się okazuje bieg wszedł. przy wrzuceniu 2 biegu lipa , otwieram maskę a linka z plastikiem wypadła [ łapka co trzyma ten owy plastik , kiedyś ktoś to spawał i po prostu pękło i wygięło tak że palcem mogłem założyć owe cudo , w ruch poszedł młotek rurka bo dojście %$^%&#$@ strzelił , sprężynę ściągłem [nie było łatwo] , poszło spawanie elektrodą , na dole kawałek kwadratowego pręta-na wzmocnienie i sprzęt śmiga [ minus że sprzęgło mi teraz później łapie ] ma ktoś możliwość zrobienia foty tej blaszki do której dochodzi ten plastik na gwincie?? ja to młotkiem sporo wygiąłem a nie wiem jak to oryginalnie powinno wyglądać, ps. nie potrzebnie komplet sprzęgła kupiłem ale podobno od przybytku głowa nie boli

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi