Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Hamulce trabant 1.1polo kombi
Autor Wiadomość
cizik
Gość
Wysłany: 2010-01-23, 15:32   

U mnie problem wiecznie powracał z pompa hamulcowa,już traciłem cierpliwość.Proponuje kupic pompe używke od czinkusia (prosta wymiana ,lekka przeróbka w mocowaniu) i problem z głowy.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-01-24, 12:41   

A po co używke,jak nowa kosztuje 70zł A czy tez bedą gwinty na przewodach pasować to jest pytanie?

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2010-01-24, 16:54   

Jeżeli nie podpasują gwinty to przejściowkę trzeba będzie dorobić. Ale napewno ktoś ten temat przerabiał i się zapewne wypowie.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-01-24, 22:28   

Wpakujecie chłopak w rzezbe i zamiast 260zł to wyda 500zł i z miesiąc bedzie stał aż wkoncu sie wkurzy i Trabant trafi na allegro.

cizik
Gość
Wysłany: 2010-01-24, 22:40   

Gwinty pasuja,tylko jeden otwór trzeba zaślepic i z głowy.Aha no i przewody hamulcowe inaczej podgiąć i gra muzyka.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-01-24, 22:50   

Zależy jakie przewody jak nie miedziane i jeszcze stare to nie bedzie tak fajnie się na nich pracować.

taurusa
Gość
Wysłany: 2010-01-25, 12:05   

Przewody mam stare od nowości więc i tak pewnie muszę je kupić (te od pompy bo tył wymieniałem )a auto będzie robione na wiosnę i muszę z nim jechać do naprawy za Kraków , trabant będzie trochę stał ! Dlatego też czytam wasze opinie które pomogą mi dokonać wyboru co kupić , bo jazda tam i z powrotem już bez auta może być uciążliwa !Chcę uniknąć sytuacji że co chwilę dostaję telefon : to nic nie dało kup inną część !Na dzień dzisiejszy bym kupił te przewody , zestawy naprawcze do pompy i cylinderków ,cylinderki ! Co do pompy to muszę porozmawiać z osobą która mi to będzie wymieniać bo kusi mnie ta podmiana za 70 zł ! Znalazłem jeszcze zestaw naprawczy do korektora siły hamowania , czy to warto ruszać za 30 zł!? No i te części , cylinderki są włoskie i węgierskie ,gumki nie wiem - mam zwracać uwagę na producenta lub na coś jeszcze ? O tej pompie z motirex za 260 też bym chciał wiedzieć jakieś szczegóły co to jest warte ! A trabanta nie sprzedam mimo że powoli się sypie bo fajne autko !!!

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-01-25, 13:06   

Przewody kupuj tylko i wyłącznie miedziane, ja mierzyłewm stare i na ich wzór kupowałem nowe , bo też jest na motoirexe gotowy zestaw przewodów za 100 kilka złotych ale nic o nim nie wiem dokładnie.

panmajor
Gość
Wysłany: 2010-01-25, 19:07   

Taurusa,jak chcesz już reperować swojego cartoona,to przedewszystkim jedż do kogoś kto kuma tematy z trampkiem związane,bo w przeciwnym razie ktoś będzie się uczył napraw na twoim aucie.Czasem co tanie,to tak naprawdę jest bardzo drogie.Jak jesteś z terenów Krakowa,to zapraszam do servisu na ul.Jerzmanowskiego 37,pogadamy o tym twoim trabie,pooglądamy,doradzimy,a jeśli się zdecydujesz to doprowadzimy do odpowiedniego stanu technicznego.Osobiście mogę ci jeszcze polecić dr.Józka,on też jest z Krakowa.

szkielu
Gość
Wysłany: 2010-02-09, 10:21   

dokładnie tak jak panmajor mówi - mój trabant zanim trafił w moje ręce był u jakiegoś pana miecia (nie obrazajac nikogo) robiony.pan mieciu nie miał pojęcia o trabancie. pan mieciu nie wiedział nawet,że do wahaczy czy progów wlewa się olej celem zabezpieczenia. pan mieciu nie wiedział też jakie są newralgiczne punkty trabanta. i efekt był taki,że poprzedni właściciel wsadził kase jak psu w d.. bo i tak musiałem 90% rzeczy robić od nowa.
hamulce to ostatnia rzecz na której należy oszczędzać.rób u trabanciarza. ja się już spotkałem,że po robocie u takiego pana miecia jak nie mógł sobie poradzić z ułożeniem szczęk to roztoczył bębny.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi