|
Hamulce trabant 1.1polo kombi |
| Autor |
Wiadomość |
cizik
Gość
|
Wysłany: 2010-01-23, 15:32
|
|
|
| U mnie problem wiecznie powracał z pompa hamulcowa,już traciłem cierpliwość.Proponuje kupic pompe używke od czinkusia (prosta wymiana ,lekka przeróbka w mocowaniu) i problem z głowy. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-24, 12:41
|
|
|
| A po co używke,jak nowa kosztuje 70zł A czy tez bedą gwinty na przewodach pasować to jest pytanie? |
|
|
|
 |
Arek Mikuła (Miki)
Gość
|
Wysłany: 2010-01-24, 16:54
|
|
|
| Jeżeli nie podpasują gwinty to przejściowkę trzeba będzie dorobić. Ale napewno ktoś ten temat przerabiał i się zapewne wypowie. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-24, 22:28
|
|
|
| Wpakujecie chłopak w rzezbe i zamiast 260zł to wyda 500zł i z miesiąc bedzie stał aż wkoncu sie wkurzy i Trabant trafi na allegro. |
|
|
|
 |
cizik
Gość
|
Wysłany: 2010-01-24, 22:40
|
|
|
| Gwinty pasuja,tylko jeden otwór trzeba zaślepic i z głowy.Aha no i przewody hamulcowe inaczej podgiąć i gra muzyka. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-24, 22:50
|
|
|
| Zależy jakie przewody jak nie miedziane i jeszcze stare to nie bedzie tak fajnie się na nich pracować. |
|
|
|
 |
taurusa
Gość
|
Wysłany: 2010-01-25, 12:05
|
|
|
| Przewody mam stare od nowości więc i tak pewnie muszę je kupić (te od pompy bo tył wymieniałem )a auto będzie robione na wiosnę i muszę z nim jechać do naprawy za Kraków , trabant będzie trochę stał ! Dlatego też czytam wasze opinie które pomogą mi dokonać wyboru co kupić , bo jazda tam i z powrotem już bez auta może być uciążliwa !Chcę uniknąć sytuacji że co chwilę dostaję telefon : to nic nie dało kup inną część !Na dzień dzisiejszy bym kupił te przewody , zestawy naprawcze do pompy i cylinderków ,cylinderki ! Co do pompy to muszę porozmawiać z osobą która mi to będzie wymieniać bo kusi mnie ta podmiana za 70 zł ! Znalazłem jeszcze zestaw naprawczy do korektora siły hamowania , czy to warto ruszać za 30 zł!? No i te części , cylinderki są włoskie i węgierskie ,gumki nie wiem - mam zwracać uwagę na producenta lub na coś jeszcze ? O tej pompie z motirex za 260 też bym chciał wiedzieć jakieś szczegóły co to jest warte ! A trabanta nie sprzedam mimo że powoli się sypie bo fajne autko !!! |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-25, 13:06
|
|
|
| Przewody kupuj tylko i wyłącznie miedziane, ja mierzyłewm stare i na ich wzór kupowałem nowe , bo też jest na motoirexe gotowy zestaw przewodów za 100 kilka złotych ale nic o nim nie wiem dokładnie. |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2010-01-25, 19:07
|
|
|
| Taurusa,jak chcesz już reperować swojego cartoona,to przedewszystkim jedż do kogoś kto kuma tematy z trampkiem związane,bo w przeciwnym razie ktoś będzie się uczył napraw na twoim aucie.Czasem co tanie,to tak naprawdę jest bardzo drogie.Jak jesteś z terenów Krakowa,to zapraszam do servisu na ul.Jerzmanowskiego 37,pogadamy o tym twoim trabie,pooglądamy,doradzimy,a jeśli się zdecydujesz to doprowadzimy do odpowiedniego stanu technicznego.Osobiście mogę ci jeszcze polecić dr.Józka,on też jest z Krakowa. |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2010-02-09, 10:21
|
|
|
dokładnie tak jak panmajor mówi - mój trabant zanim trafił w moje ręce był u jakiegoś pana miecia (nie obrazajac nikogo) robiony.pan mieciu nie miał pojęcia o trabancie. pan mieciu nie wiedział nawet,że do wahaczy czy progów wlewa się olej celem zabezpieczenia. pan mieciu nie wiedział też jakie są newralgiczne punkty trabanta. i efekt był taki,że poprzedni właściciel wsadził kase jak psu w d.. bo i tak musiałem 90% rzeczy robić od nowa.
hamulce to ostatnia rzecz na której należy oszczędzać.rób u trabanciarza. ja się już spotkałem,że po robocie u takiego pana miecia jak nie mógł sobie poradzić z ułożeniem szczęk to roztoczył bębny. |
|
|
|
 |
|
|