|
Hamulce trabant 1.1polo kombi |
| Autor |
Wiadomość |
taurusa
Gość
|
Wysłany: 2010-01-21, 06:55
|
|
|
> Witam! Mam problem z hamulcami, nie wiem co zamówić i wymienić!Po
założeniu tylnych szczęk i cylinderków oba koła szybko zaczęły się
mocno grzać i było czuć paloną gumę! Okazało się, że mechanik źle
założył szczęki, które się zgrzały oraz wypaliły się gumki od
cylinderków !!!Po ponownej wymianie szczęk ,cylinderki zostawiłem bez
wypalonych gumek zewnętrznych ,pedał hamulca zaczął opadać jak przy
zapowietrzeniu ! Układ był trzy razy odpowietrzany , brak wycieku płynu
hamulcowego ! PO ruszeniu auto hamuje ale jak się zagrzeje lub jak jest
gorąco to pedał opada do zera i trzeba pompować żeby złapał i dalej
loteria :raz trzyma a raz nie i.t.d ! Objawy te się nasilają im wyższa
temperatura lub jak się długo stoi w korku ! Teraz jest zimno i hamulce
trzymają średnio bez opadania pedału ale tak samo było jesienią przy
chłodnych dniach a jak było ciepło to koniec! Usłyszałem że to wina
pompy i trzeba ją wymienić ale to koszt duży dla mnie ! Wypatrzyłem
zestawy naprawcze do pompy hamulcowej oraz cylinderków tylnych ! Proszę
mi doradzić co będzie lepsze w/w opisanym przypadku lub co innego można zrobić
? |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2010-01-21, 07:58
|
|
|
Po coś te gumki na cylinderkach są...
Możesz mieć uszkodzony cylinderek, jakie montowałeś? Węgry? |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-01-21, 11:46
|
|
|
Jeśli uszkodzona jest pompa w 1.1, to najlepszym rozwiązaniem jest założenie pompy od 601. Taka pompa jest zdecydowanie tańsza, a konstrukcję ma zdecydowanie mniej "kłopotliwą".
Gumki na cylinderkach muszą być założone! Jak nie masz gumek to szybko cylinderki skorodują i będą do niczego.
Przy regeneracji pompy 1.1 (zestaw naprawczy) trzeba nieźle kombinować by działała po złożeniu.
Na początek wymień płyn w całym układzie, odpowietrz i zobacz co będzie się działo. (płyn się starzeje i trzeba go wymieniać)
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-21, 13:43
|
|
|
| Gdzie tu trzeba kombinować przy pompie od 1.1? Trzeba rozebrac założyć gumki i złożyć tak jak było. Ja ten temat przerabiłem pompa mi przepuszczała raz hamulce były raz nie założyłem nowe gumki (wegierki, tu was zadziwie nie miałem z nimi żadnych problemów jakosciowych) odpowietrzyłem najpierw pompe potem założyłem i reszte układu tak jak w książce każą |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-21, 13:51
|
|
|
| A apropo pompy z 601 exsperymentowałem z takową i na imadle jak naciskałem tłoczek to sikała pieknie a po włożeniu do auta za chinskiego boga nieszło układu odpowietrzyć jak trzeba. |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-01-21, 20:27
|
|
|
Bogdan 611 :
Widać, że jesteś szpec nad szpece!
.... w pisaniu bzdur!!!, odpowietrzaniu pompy 1.1, zakładaniu węgierskich gumek, montowaniu pompy hamulcowej do imadła itp.
Zanim coś napiszesz, zastanów się minimum 601 razy.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-21, 20:46
|
|
|
| zapraszam na ogledziny i na przejaszczke....tylko zeby niebyło płaczu ze sie nos na szybie złamie... |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-01-21, 22:19
|
|
|
| a moim zdaniem jak sie juz wyjmie to wszystko to nie lepiej kupic od seicento albo vw polo pompe z servem i zalozyc??ja bede ten temat przerabial w tym roku oczywiscie nie sam bo nie za bardzo wiem jak ale podobno efekt swietny i hamowanie lepsze i ogolnie super bez problemow-jak wymienie to bede mial pompe 1.1 na zbyciu :) |
|
|
|
 |
Arek Mikuła (Miki)
Gość
|
Wysłany: 2010-01-21, 22:46
|
|
|
| To czekam na informacje i fotki, jak będzie po zabiegu po zabiegu. |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2010-01-22, 00:04
|
|
|
| Hamowanie dużo wygodniejsze, lekko hamujesz końcem stopy i w końcu nie musisz sie zapierać w fotelu, by koła zapiszczały :P I w razie "W" nowa pompa kosztuje 40zł a nie 260. |
|
|
|
 |
taurusa
Gość
|
Wysłany: 2010-01-22, 06:52
|
|
|
| Cylinderki kupowałem w motirex węgierskie , płyn był wymieniany cały i odpowietrzone dokładnie !Z mechanika zrezygnowałem i został mi wujek który mi to wszystko poprawiał bo ja się na tym nie znam ! Dlatego jakieś większe przeróbki odpadają bo nie chcę wujkowi zawracać głowy który podstawowe rzeczy mi naprawi a szukanie nowego mechanika to już wolę kupić w motirex nową pompę bo mają za 260 !Części kupuję na Skośnej w Krakowie i tym motirex ( na allegro też cos szukałem) ale nie rozróżniam węgierskie czy inne tylko kupuję żeby pasowały ! Wujek mi doradził poszukać zestawy naprawcze które znalazłem w motirex ,mogę kupić jeszcze raz cylinderki i tą tą nową pompę tylko czy jest dobra bo jak się okaże że dalej jest coś nie tak to szkoda kasy ! |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-22, 11:23
|
|
|
| ja tam zeby zapiszczec nie musze się w fotel zapierac....i potrzymuje swoje zdanie ze do lekkiego auta o nie zawysokiej mocy układ tarczowo-bebnowy bez serwa jest dobrą sprawą bo daje swietne wyczucie układu i pozwala na pezproblemowe hamowanie na granicy przyczepnosci. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-22, 11:36
|
|
|
Kolego zanim zakupisz nową pompe to moze sprobuj najpierw z tymi gumkami najwyzej stracisz ok 15zł na gumki troche płynu i ze 2-3 godziny pracy.
Sam w swoim czasie myslałem o zabawie w serwo albo wykosztowaniu sie na nowke sztuke ale ten zabieg u mnie pomógł ... bo tez hamulce raz były raz nie i trzeba było pompować.A ta pompa nie jest taka straszna. |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2010-01-22, 12:05
|
|
|
| Jak ktoś chce montować pompe z serwowspomaganiem,to ja polecam pompę i serwo z Suzuki swift.Małe to,i fajnie się mieści w komorze silnika. |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-01-22, 12:15
|
|
|
hej jak bedzie po zabiegu po zabiegu oczywiscie wszystkie naprawy jakie robie sa dokumentowane dokladnie i zdjecia robie na biezaco wiec jak tylko zrobie to obszerny zapis z forkami bedzie do dyspozycji Tojej i innych mam nadzieje ze sie przyda
ps pozDDRowienia dla Dominika VR6 :) |
|
|
|
 |
|
|