Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zegary
Autor Wiadomość
Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-01-14, 08:34   

Bywały takowe. Trzeba szukać. Ja mam zdarte oksydowanie i wypolerowane

myha
Gość
Wysłany: 2010-01-14, 12:48   

...ja zrobiłem dokładnie jak Bartek... zdarłem farbę i polerka, wyglądają nieźle...

Potap
Gość
Wysłany: 2010-01-15, 19:27   

Witam, podepnę się pod temat. Kupiłem cały zestaw wskaźników od Łady Nivy (paliwo, temperatura, voltomierz, ciśnienie oleju). Mam pytanie, jak podłączyć ten wskaźnik ciśnienia oleju, żeby wskazywał cokolwiek? Próbowałem pod kontrolkę od ciśnienia, ale niestety nic nie pokazuje. Trzeba jakiś nowy czujnik czy jakoś inaczej podłączyć? Proszę o pomoc.

Groszek
Gość
Wysłany: 2010-01-15, 19:34   

lada ma inny czujnik w silniku chyba tego nie zgrasz, z trabantem musiał byś założyć czujnik od lady tylko gdzie trabant ma dwa czujnik

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-01-16, 10:03   

Własnie widze ze od lady są bardzo popularne na cartonie,swoją drogą dziwie sie ze bawicie sie w niwe lub 2105/07 jak z klasycznej 2103/06 są duuuużo ładniejsze Mam pytanie jak sobie radzicie z wyskalowanie pretkosciomierza zeby nie kłamał?

Bachur
Gość
Wysłany: 2010-01-16, 15:23   

nie przerabialem tego ale slyszalem jak to zrobic(podobno)-w misce olejowej robisz dziure-wspawujesz nakretke z gwintem takim jaki bedzie mial czujnik od cisnienia (uszczelniasz wszystko masa od wysokich temperatur i od rdzy)-wkrecasz czujnik z podkladka gumowa albo inna powinno byc razem z czujnikiem) zeby nie cieklo podlaczyc kabelkami i podobno dziala :)

co do zegarow ladnie wygladaja ale troche z tym roboty jest-ja zrobilem i jest niezle ale koncepcja sie zmienia wiec sa jak na razie na sprzedaz -stan nowy

ps jak znajde zdjecia zegarow poszczegolnie kazdego to wkleje albo na maila wysle

ps ogloszenie w dziale gielda

Groszek
Gość
Wysłany: 2010-01-17, 10:05   

bzdura w misce oleju niema ciśnienia żeby to działało musisz sie wpiąć w magistrale olejową silnika ,to znaczy w układ smarowania w trabancie można spróbować zdemontować dwa czujniki i zastąpić je czujnikami od łady jeden od kontrolki drugi ob wskaźnika

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-01-17, 14:05   

Jeśli już, to należałoby wykonać trzeci... Bo czujniki do kontrolki muszą być dwa. Ale przy wskaźniku można chyba z nich zrezygnować. A i zamiast czujnika od łady może lepszy byłby taki od Robura albo IFY. Widziałem kiedyś taki na złomowisku, ale nie zagłębiałem się w temat, nie widziałem też samego czujnika tylko wskaźnik. Moim zdaniem o tyle lepszy od ładowego, że w DDR-owskim "dizajnie". Całkiem jak wskaźnik poziomu paliwa w 601

Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
Wysłany: 2010-01-17, 22:44   

w ładzie lub polonezie (nie pamiętam) do czujników ciśnienia oleju był oryginalny trójnik, stosowałem taki w podrasowanych malarowych motorach, gdzie luz: czop wału - panewka był celowo nienormalnie duży. Może coś takiego zastosuj, choć mało prawdopodobne, aby w oryginalne miejsce czujnika w 1,1/1,3 ten zestaw się zmieścił.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi