Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[Warsztatowo] Klucze
Autor Wiadomość
Kulka
Gość
Wysłany: 2009-12-25, 12:22   

Z ciekawości wysłałem maila do Corony. dostałem następującą odpowiedź:

1.Klucze płasko-oczkowe 12 elementów (płachta) - Nr kat.: C6344 - 85,00 zł

2.Klucze płasko-oczkowe 24 elementy (płachta) - Nr kat.: C6345C6345 - 134,00 zł

3.Zestaw narzędzi, 94 elementy bity S2 - Nr kat.: C4094 - 233,00 zł

4.Zestaw narzędzi 94 elementy stal S2 SPLINE - Nr kat.: C5094 - 335,46 zł

5.Zestaw narzędzi 150 elementów bity S2 - Nr kat.: C4150 - 446,00 zł

6.Zestaw narzędzi 94 elem. niebieski CR-V - Nr kat.: C4594 - 195,68 zł

Jeżeli chodzi o gwarancję - jeżeli uszkodzenie nie wynika z winy użytkownika to wymieniamy uszkodzoną część na nową.

Zestawy można obejrzeć pod adresem http://www.hit-corona.com.pl/index.php/default/

ceny wydają się atrakcyjne

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2009-12-27, 22:08   

Zbyszek: Idąc za Twoją radą kupiłem dzisaj właśnie komplecik honitona, mam nadzieję, że się nie zawiodę :)

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-12-27, 22:15   

a ja jesio poczekam :)
dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

Sikor
Gość
Wysłany: 2009-12-28, 23:14   

Do prac okołogarażowych nie ma co się pakować w jakiś extra sprzęt dla profesjonalistów. Jeśli chodzi o klucze płaskie i płasko-oczkowe to u mnie wygrywa polska Dedra. Używam jej w robocie przy ciężkich maszynach, przy których kuźnia jednak momentami wymięka. Cena bardzo przystępna, a i można trafić fajne promocje, np w castoramie. Co do kluczy nasadowych, to polecam Proxxona, ale tutaj trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu ok 300 zł za taki porządny komplet, można polować promocje stanleya, gdzie porównywalny zestaw można wyrwać za stówę i wystarczy on na sporo lat.

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2009-12-28, 23:42   

Jeśli chodzi o płaskie to mam zestaw rothenberger rocklick. Nie są to klucze przeznaczone do warsztatów, to zestaw to tzw białego montażu w łazienkach. W garażu jednak są lekko mówiąc nie do pobicia :) Mają fajny patent, bo z jednej strony mamy klucz płaski, a z drugiej grzechotke na przegubie. Służy to podobno do odkręcania "zjechanych" śrub i nakrętek. Cena niestety odstrasza, tyle, że ja je dostałem w prezencie używane.

Sikor: Szukałem zestawu proxxona o podobnej liczbie elementów co honiton (94) i taki zestawik niestety kosztuje 620zł :(

Sikor
Gość
Wysłany: 2010-01-01, 22:33   

Powiedziałem porządny wzgledem jakości a nie liczebności.
Jeśli chodzi o Honitona, to dla mnie firma krzak, ale moze się mylę, nie miałem tego nigdy w rękach.

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2010-01-01, 23:54   

Ludzie no nie przesadzajmy, wszystko się kiedyś ukręci. Sam widziałem grzechotkę facoma zespawaną na stałe. Jak ktoś nie umie narzędzia używać to wszystko spierdzieli, z czego by nie było. Ja póki co z honitona jestem zadowolony. W podobnej cenie jest Yato, dość często widziałem te narzędzia po warsztatach. Nie są najlepsze, ale jak ktoś dowali tzw. "power rurę" i się nasadka upieprzy, to się jedzie i kupuje drugą za ~5zł.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi