Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Grill atrapa przednia w Trabancie
Autor Wiadomość
grubas
Gość
Wysłany: 2009-12-14, 14:26   

Ja posiadam atrapę jajczaną w swoim 1.1, pomimo wycięcia dodatkowej drugiej jajczanej dziury (pod chłodnice) i tak się za nadto grzeje w temperaturze otoczenia ok 10 stopni na trasie potrafi się zagrzać do 2 diody zielonej, a w mieście to najlepiej na wiatraku non stop jechać. W lecie muszę śmigać na wentylatorze cały czas miasto czy poza (mam dodatkowy pstryczek do wentylatora, chłodnica to jakiś zamiennik większa od standardowej). Optymalna temperatura w moim przypadku to ok 0 stopni lub mniej, wówczas nie muszę używać wentylatora wcale. Swojego czasu testowałem ową atrapę w lecie na standardowych 2 jajkach i nawet wentylator nie dawał rady odpowiednio schłodzić cieczy. Także myślę iż dodatkowa dziura w kształcie jaja (co by nie zaburzyć efektów wizualnych zanadto) była by pożądana i do tego włącznik wentylatora tak na wszelki wypadek.
PozDDRawiam.

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-12-14, 14:51   

Sorki, ale ja czegoś nie mogę pojąć!
Zastosowałeś atrapę od T601 (gdzie chłodzenie jest powietrzem za pomocą wentylatora) w T1,1 i dziwisz się że masz słabe chłodzenie.
Zobacz jaka wielka była "dziura" w atrapie T1,1. (tj. oblicz jaka jest powierzchnia wszystkich otworów ) Na dodatek chłodnica miała specjalnie zaprojektowaną osłonę/strumienicę aby optymalnie chłodzić podczas jazdy.
jaja muszą być duże!!!
Otwory w atrapie trabanta z silnikiem 2T nie są do doprowadzenia odpowiedniej ilości powietrza do chłodzenia silnika.
Najlepiej wszelkie przeróbki wprowadzać z jajami i na dodatek głowa się przyda.
Pozdrawiam.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-12-14, 15:26   

Teraz mam ZWYKŁĄ duroplastową wyciętą
Z Polskiego na nasze: Mam duroplastową w której były dwa małe otwory. Ale wyrzynarka i mam jebutny otwór przed chłodnicą. Tyle że bez strumienic. Niemniej fajnie byłoby mieć atrapę jajczaną. Ale wychodzi na to że dopiero jak sobie kupię jakiegoś dziada

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-12-14, 19:44   

Ej, sorry, ale jaka to atrapa "z jajami" ? To ta z małą okrągłą dziurą do 601? Ma ktoś fotę? Ja nie zasysam :P

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-12-14, 22:31   

Prosze mnie nie rozsmieszac z tekstami "Niemcy głupi nie są"
Bo by sie troche przykładów na ich głupote znalazło, chociazby nieszczesna uszczelka miski olejowej czy gazniki typu Pierburg w golfach.

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-12-15, 00:28   

JaJer. Kiedy masz czas??

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-12-15, 08:20   

Atrapa z jajkami to atrapa z dwoma symetrycznymi, skośnymi, owalnymi otworami. Montowana w Trabantach na początku produkcji.

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-12-15, 21:33   

Dzięki Bartek.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-12-16, 13:09   

Od razu zapytam o to:

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-12-16, 13:11   

Klik
To otwory są dwa kwadratowe. Smaczek serii przedprodukcyjnej? Bardzo wczesna seria?

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-12-16, 13:12   

Wrrr...
http://www.trabant.cz/pro...1-1963-24-stran
pierwszy skan

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2009-12-26, 15:58   

Ponawiam pytanie Bartka...

atrapka

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-12-26, 16:40   

W innym temacie na forum ogólnym sprawa się wyjaśniła. Oba moje przypuszczenia są trafne.
Tutaj ta atrapa na prototypie (w dwukolorowym malowaniu)
http://de.wikipedia.org/w...=20081209204122
Osobiście nigdy nie widziałem takiej atrapy na żywo...
P.S. Masz to foto w lepszej rozdzielczości?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-10, 13:18   

pytanko, jak to jest z tymi trampkami, że niektóre modele mają atrapy i maski też z duroplastu? Mam maskę i atrapę z 1.1 właśnie z duro a dotąd spotykałem się tylko z metalowymi...?

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-09-12, 16:48   

Dymatorek, to co masz w avatarze to maska i atrapa z 601.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi