|
POMOCY BRAK KIERUNKÓW |
| Autor |
Wiadomość |
Saper
Gość
|
Wysłany: 2009-12-14, 16:29
|
|
|
| Witam mam trabanta z silnikiem polo 1.1 i od jakiegoś czasu nie mam kierunków na początku zanikały pojawiały się a teraz całkiem znikły awaryjne działają bez problemu a kierunki już nie w czym może tkwić problem???? bezpieczniki są ok a jak sprawdzić przekaźnik ?? może ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na to ewentualnie jakiś schemacik pozdrawiam |
|
|
|
 |
Saper
Gość
|
Wysłany: 2009-12-14, 16:36
|
|
|
| W opis wkradł się chochlik |
|
|
|
 |
Kalisz / eutyfronik
Gość
|
Wysłany: 2009-12-14, 16:50
|
|
|
| jak masz awaryjki a reszty niet w to może wajchę kierunków szlag trafił? |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2009-12-14, 16:51
|
|
|
| sprawdz przelacznik. jak awaryjne ładziają to i przerywacz ładzia. |
|
|
|
 |
Saper
Gość
|
Wysłany: 2009-12-14, 16:58
|
|
|
| a tam nie było dwóch przerywaczy oddzielny do kierunków i oddzielny do awarii?? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-12-14, 19:41
|
|
|
| i masa ważna pamiętaj, często rdzewieją wtyki lub gniazda żarówek, a najczęściej wszystko naraz jak dawno nieruszane. Sprawdź czystość tych miejsc i dalej szukaj usterki. Z tyłu te same operacje |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2009-12-14, 22:02
|
|
|
przerywacz jest 1. u mnie oryginał zastąpiony został bodajże polonezowskim.
1. sprawdz mase.
2. sprawdz czy kieruunek nie zaczyna dzialac jak poruszasz dźwignia kierunkowskazów - jak zacznie działac to wiesz ze padła dzwignia. szukaj nowej
skoro awaryjne hulają to stawiam na dźwignię - blaszki się wyrobiły. moją jakos udało mi się zregenerować. Niestety chwile pozniej zdechły długie :( i musiałem szukać nowej :( powiem,że łatwo nie było:( |
|
|
|
 |
Saper
Gość
|
Wysłany: 2009-12-14, 23:00
|
|
|
| Ok z rana zacznę od wyczyszczenia kierunków potem sprawdzę masę i kierunki się znaczy przełącznik dzięki za podpowiedzi pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|