|
Układ dolotowy w polo |
| Autor |
Wiadomość |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2009-12-06, 18:29
|
|
|
Zastanawia mnie rozwiązanie dolotu w polo,poprzednie posty co czytałem to wywnioskowałem ze stozek to wioska, i przy gazie to nic nie da(ja LPG nie mam). Ale do rzeczy z testów aut na wtrysku wiem ze im dłuszy dolot to moment obrotowy (tzn elasycznosc)lepszy a krotszy wieksza moc i pogorszenie w dolnych partiach obrotów Jak to sie ma do gaznika co patrze to albo sportowy filtr albo stozek jest odrazu na gazniku, ba nawet w poldku czy starszych vw/audi puszka jest blisko gaznika.
1Czy przy autach z gaznikiem ma znaczenie długosc dolotu
2 Do siebie mysle zrobic taki układ filtr na gazniku(nie powinno ssac ciepła bo daleko od wydechu) a odme poprowadzic gdzies indziej. |
|
|
|
 |
Benek Kielce
Gość
|
Wysłany: 2009-12-06, 18:38
|
|
|
| Ja mam stozek ze 2 lata. I lata. Poza dzwiekiem (malina) i wiekszym o jakies 0,5 l./100km. spalaniem nie zauwazylem roznicy. Dolot mam poprowadzony identycznie, jak orginal (z rur kanalizacyjnych z Praktikera). trzeba tylko pamietac o czyszczeniu i natluszczaniu. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2009-12-06, 20:04
|
|
|
| http://www.youtube.com/watch?v=FNkp-3crBb0 kto nie wie takie rozwiazanie filtr bezposrednio na gazniku(tu jest akurat weber dcoe ale gaznik to gaznik) bez ororowania itp.Z pospiechu nie załozyłem kapturka na gaznik i powiem ze dzwiek jest niczego sobie hm moze trszke mocniejszy ale to było w granicach błedu pomiarowego i za krótko jechałem zeby go wyczuć(wiadomo zmiany w dolocie powinny byc poparte regulacja gaznika to moze by cos z tego było) a swoją drogą jak Benek poradziłes sobie z odmą |
|
|
|
 |
Mariusz CK
Gość
|
Wysłany: 2009-12-06, 21:38
|
|
|
| zostawił orginalna czapke na gaźnik |