Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpływy wody w 1.1
Autor Wiadomość
JaJer
Gość
Wysłany: 2009-11-20, 17:33   

klej do akwariów, klej do szyb, klej do dachów.
Popaprańcy!!!
Sama nazwa kleju mówi do czego służy.
Pozdrawiam.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-11-20, 20:25   

A szyba samochodowa to może styropian? Zgred :|
Auto kit też miałem i to gówno plastelinowe, w trabantach był "olkit"

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-11-20, 23:20   

Olkit stosuje się w BUDOWNICTWIE !!!
W motoryzacji stosuje się takie gówno jak autokit do tej pory. Efekt końcowy zależy od kultury technicznej.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-11-21, 12:03   

Popaprańcy!!!

Kulturę techniczną pewnie masz, ale...

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-11-21, 12:09   

Ja proponuje pompke która bedzie na bierząco wode wypompowywć...

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-11-22, 07:52   

Kulturę techniczną pewnie masz, ale...
Walczcie sami, stosujcie środki jakie chcecie. Efektem końcowym będzie coraz większe psucie trabantów i zaśmiecanie forum głupimi pomysłami.
Do pisania bzdur nie potrzeba żadnej kultury.

PS.
jak ktoś ma pytania/problemy, zapraszam na e-maila: jajer@wp.pl
Odpowiem tylko wtedy jak uznam za stosowne!

maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-11-22, 10:14   

Nie jakie chcecie, tylko idziesz do skelpu i sugerujesz się bzdurami które na temat cudownych właściwości wypisuje producent na opakowaniach, więc jak nie działa - nie moja wina!

Pięknie że uważasz się za bossa! Może doradzisz jak zakleić dziurę w progu plastrem, czy pojechać w góry polówką bez hamulców.... ;]

Kiedyś na forum rzeczywiście było dużo śmieszniej i fajniej, zanim zgredzieliście

maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-11-22, 10:15   

tj. sklepu

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-11-22, 18:39   

Może doradzisz jak zakleić dziurę w progu plastrem
Łatanie dziury plastrem.
Należy przygotować odpowiedniej wielkości plaster, najlepiej z opatrunkiem.
Następnie wodę utlenioną 3% (do nabycia w aptekach), kawałek waty i dobre chęci.
Za pomocą watki zwilżonej wodą utlenioną, oczyszczamy skorodowane miejsce w progu (wokół dziury),odczekamy około 3654 minuty i przyklejamy plaster (UWAGA! opatrunek musi być nieco większy od dziury). Cierpliwie czekamy aż dziura się zagoi. WSZYSTKO!
Prawda że proste. ;)
Pozdrawiam.

magik
Gość
Wysłany: 2009-11-22, 22:07   

jeśli chodzi o przecieki spod uszczelek szyb najlepszym sposobem jest masa jaką stosują w serwisach jaan autoszyby. dostępna w każdym punkcie tej firmy, z resztą na terenie całej Polski są oddziały. Jest to masa bitumiczna łatwo zmywalna benzyną i trwale elastyczna, po prostu taka smoła w tubie do pistoletu. Sprawdzona przezemnie nie raz, Jak się zrobi porządnie to jest święty spokój.Ja wciskałem tą masę w rowek gdzie wchodzi szyba jak i pod uszczelkę. Co do uszczelek drzwi najlepiej spisują się uszczelki z malucha bo są bardzo miękkie co zapewnia szczelność i wyciszenie. Co do innych miejsc to często cieknie po uszczelce bagażnika (sedan) warto dobrze wyregulować zamek aby klapa była dobrze dociśnięta. Warto też dać jakiegoś kitu pod listwy ozdobne w miejscach gdzie są otwory od śrub. Fabrycznie był stosowany klej taki sam jak do duroplastów(punktowo). Uszczelnianie dachu można zrobić masą poliuretanową czyli tym czym obecnie przykleja się duroplasty.
W drzwiach pod tapicerką warto zastosować kawałki folii w otworach stelaża drzwi. Nie wypacza się tapicerka od wilgoci, jest suchutko i możliwe że ciut ciszej. Tyle z moich doświadczeń.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2009-11-27, 23:49   

magik własnie o takie wypowiedzi chodziło! Uszczekja od malca jest zeczywiscie dobra le trzeba tez ustawic zamek bo jest grubsza. co do uszczelek syzb ja swoja uszkodzona tylna boczna posklejałem silikonem szklarskim ale kupujcie co najmniej taki za 16-17zł one sie nie kurcza. Jak po uszcelce tylniej klapy moze leciec woda w sedanie? ona jest podwyszona i woda ja opływa???

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-11-28, 23:43   

Jak uszczelka w drzwiach tzn ta do ktorej przylega otierana szyba no jakis maluch czy inne padło tak zeby było dobrze i nie było zabawy

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi