Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
1.3 Układ odcinania paliwa
Autor Wiadomość
Dymatorek
Gość
Wysłany: 2009-11-17, 16:28   

Witam...otóż mam taki problem ponieważ podłączając TEN przewód do TEGO przewodu dodając gazu słychać jak elektromagnes pracuje ale tylko do momentu kiedy silnik się rozgrzeje i zrobi kilka kilometrów po czym elektromagnes przestaje pracować wtem wolne obroty zostają odcięte tylko wtedy gdy dodam gazu i puszcze silnik się wyłącza. po ponownym jego uruchomieniu wolne obroty są do momentu aż ponownie dodam gazu i puszcze i tak w kółko. Wy też macie to nie podłączone? a jeśli macie to jaka może być tego przyczyna?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2009-11-17, 16:30   

http://zapodaj.net/7655b463e64f.jpg.html
http://zapodaj.net/207404f13765.jpg.html

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2009-11-17, 16:31   

Czyli ten czerwony z tym żółtym który prowadzi do modułu na bocznej ściance.

Mici125
Gość
Wysłany: 2009-11-17, 19:36   

Rozumiem że problem jest kiedy masz to podłączone, a przy odłączonym jest ok? Miałem to samo, bezskutecznie się męczyłem i pomogła dopiero wizyta u speca od gaźników. Dokładne czyszczenie + skręcenie + regulacja załatwiły sprawę. Może być winny np. ten wyłącznik przy kółku przepustnicy jeśli jest zasyfiony.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2009-11-17, 23:02   

Problemu nie ma dopóki to jest podłączone a silnik nie osiągnie wysokiej temperatury... Kiedy to się stanie przestaje to spełniać swoją role i mi gasi silnik. Ja się już gaźników nie dotykam... Bo im bardziej starałem się wyczyścić gaźnik w poprzednim silniku tym gorzej się z nim działo... Ile Cię skasował za tą operacje czyszczenia regulacji itp?

Mici125
Gość
Wysłany: 2009-11-17, 23:18   

Stówkę :) Ale jestem zadowolony i uważam że warto było. Zresztą taniej to chyba tylko po znajomości.
Co do gaźnika to jest w nim taki patent który ustawia przy zimnym silniku lekko otwartą przepustnicę. Po nagrzaniu silnika przepustnica wraca do normalnego położenia i pewnie wtedy zamyka się włącznik elektromagnesu. Być może w szczelinę dostały się jakieś syfy i powodują zwarcie. Spróbuj to przeczyścić a jak nic nie da, to zostaje chyba tylko czyszczenie+regulacja.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2009-11-18, 00:08   

stówkę... kasa leci jak woda. wczoraj kupiłem kolejny alternator już trzeci... nie wiem co się z nimi dzieje ale szybko mi się psują... już 50 zł z głowy + szczotki i łożysko 65 zł + tuleje do rozrusznika a teraz jeszcze regulacja... Przydało by się... idzie zima a mój silniczek na ssaniu odstaje po piździe... 4,500 tyś obrotów... nie ma kiedy pokręcić. ;p a pod czapkę gaźnika nawet nie zaglądałem od kupna ze względu na to że jak się czegoś dotykam to to ma tendencje do rychłego psucia się.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi