Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotele w Trampku
Autor Wiadomość
timonxxx
Gość
Wysłany: 2009-11-11, 20:47   

Ja zrobiłem tak: Wyciołem z grubej blachy 2 poprzeczki które przykręciłem do orginalnych otworów do których przykręca się fotele trabantowe. Do tych poprzeczek przymocowałem fotele razem z szynami z forda capri (bardzo wygodne :)) Fotele są składane, wygodne, niskie i nie bolą plecy. Składają się nawet przy półce z radiem nad głową. Jedynym warunkiem jest to, że szyny w innym samochodzie od którego bierzemy te fotele, muszą być na tej samej wysokości, a nie jedna wyżej druga niżej. Szerokość poprzeczek jest zależna różnicy w otworach trabanta i orginalnych mocować innych foteli. Mysle że jest to najprostsze rozwiązanie. A co do foteli od seicento to są niewygodne, brzydkie i twarde już w samym seicento wg mnie. W trabancie ich nie widziałem.

abri
Gość
Wysłany: 2009-11-11, 22:02   

Hmm... do tego że nie będą pasować to też doszedłem ;D konkretnie rozeszło Mi się o to czy ktoś już takie montował i czy ewentualnie ma jakiś prosty, skuteczny i powszechnie stosowany patent żeby nie błądzić za wiele... ;D Tak więc wielkie dzięki za pomoc ;D

pozDDRawiam

maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-11-12, 21:18   

Patenty na mocowanie foteli:
-solidnie i inwazyjnie: migomat
-szybko i prosto: solidne płaskowniki/kątowniki i dobre śruby

To tak z autopsji, reszta należy do ciebie...

abri
Gość
Wysłany: 2009-11-13, 00:11   

heh chyba skuszę się na ten drugi patent... żebym zawsze mógł wrócić do oryginalnych foteli...;d

maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-11-14, 16:03   

Ja już miałem fotel kierowcy z vw golfa 2 (był przyspawany do trabantowego dołu), opla astry (ciężkom to zamocować żeby było w poziomie ze względu na mocowania) a obecnie mam oba ze swifta gti (lotnicze fotele - świetne) które np fabrycznien z przodu są mocowane z czoła a nie poziomo jak w trabie i da się żeby było pewne :D

Paweł Nerło
Gość
Wysłany: 2009-12-06, 20:16   

A ja się chciałem zapytać czy fotele z tico pasują?

I sam chciałem uszyć kudłate pokrowce.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-12-06, 20:32   

Witam nie wiem czy pasują musisz dopasować je ale z tego co wiem te fotele są małowygodne dlatego wolę orginalne trabantowe zamiast cudować.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-12-06, 20:44   

Rany boga od tico wes sie przezegnaj lewą nogą Jak juz robic fotele to kubly albo od czegos poządnego a nie od dziadostwa co wysiedziec nie idzie

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2009-12-07, 11:58   

Na prawdziwych kubłach tym bardziej wysiedzieć nie idzie.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-12-07, 12:15   

To rozwiązanie podpowiadam tym co trampka na tor wykorzystują..albo do zabawy.Do jazdy to z czegos poządnego,bo napewno cos sie dobrego kupi za normalną kase a nie z jezdzidełek typu maluch cc czy tico, bo to ma taki sens jak swap silnika z malucha do 601.

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2009-12-07, 12:43   

Miałem super wygodne fotele z Citroena Xsary. Polecam do długich podróży. Teraz mam kubły Sparco, to jak cofnięcie się w czasie, ale ekstra na zakrętach trzymają.

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-12-07, 15:13   

Ano Xarka wygodna :) tylko przejebane mają ci co chcą do tyłu :P
no, ale to nie mój problem :)

Paweł Nerło
Gość
Wysłany: 2009-12-08, 12:39   

No fakt że fotele w tico nie są za wygodne, ale też nie mam zbyt wiele gotówki. Tamte mogę mieć za darmo.
A chciałem zapytać czy podsufitka w trabancie jest przyklejona?
Bo w tym co niedawno kupiłem na suficie jest gąbka i chciałem uszyć z pasków skajowych nową podsufitkę. Zastanawiam się czym to przykleić?
A może do dachu na klej montażowy deseczki a do deseczek przybić podsufitkę?

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-12-08, 15:22   

Jakkolwiek Fiestę mk3 uważam za totalną pomyłkę, o tyle bije się w pierś, że fotele ma BARDZO wygodne. I chyba widziałem takowe w Trabancie. Jak się już Marzenie rozpadnie to będę miał takie dwa na sprzedaj ;P

Kulka
Gość
Wysłany: 2009-12-08, 15:33   

z fiesty mk3 są fajne wygodne i nie są skomplikowane w montażu. Miałem w moim pierwszym 1.1 takie.

Ktoś parę postów wyżej pisał że kubły nie wygodne na co dzień. bzdura. jak masz auto z taboretami na których się siedzi jak na desce to kubeł poprawi komfort. Mam D&W od 1.5 roku i nie narzekam. Jedynie co to go trochę za nisko zamocowałem ale się przyzwyczaiłem i jest klasa.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi