Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Gaźnik a wolne obroty
Autor Wiadomość
XXL24H
Gość
Wysłany: 2009-11-01, 22:22   

Witam
Ja też niema wolnych obrotów a gaźnik jest po regeneracji u speca który się tym zajmuje od 25 lat. Mam wymieniana pompę paliwowa, filtry, świece, kable, uszczelniony dolot (majstrzy od LPG zrobiły totalna fuszere) do gaźnika i podstawę gaźnika. A obroty mi falują niema wolnych w ougle a przy lekkim dotknięciu gazu wkręca się maksymalnie, na gazie chodzi całkiem normalnie poza tym że pali 17l gazu po mieście. Elektro zaworek wolnych obrotów chodzi. Ktoś ma jakieś pomysły jak to ustawić bez odwiedzin speca.

POZDRO

NOWY Z GNIEZNA
TRABI 1.1 LPG (DUŻO przy nim roboty)

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-11-02, 07:35   

Bez odwiedzin speca chyba się nie da.
1. zmienić speca od gaźników.
2. udać się do dobrego warsztatu od LPG na regulację instalacji.
W takiej kolejności jak napisałem.
Powodzenia.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2009-11-05, 23:49   

Tylko 2 małe ALE! Niema kasy i niema żadnych dobrych gazowników w Gnieźnie a Trabów na gaz to jest chyba tylko mój tak wiec wątpię żeby ktoś miał o tym pojęcie. Jedynym specem od gazu jaki robił coś z tym LPG to byłem ja i wymieniłem (po 8 latach od założenia instalacji pierwsza ich wymiana) mębramy i założyłem filtry. Musze jeszcze raz zdjąć gaźnik i sprawdzić co z podstawa i co z membranami w gaźniku a tak wougle to macie cos w pdfie na temat tego cuda (bez ujmy dla traba ale malec pod tym względem jest bardziej chętny do współpracy)?

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-11-06, 07:25   

pali 17l gazu po mieście.
To tak jak dwa auta. :)

bez ujmy dla traba ale malec pod tym względem jest bardziej chętny do współpracy
Ileż to roboty przesiąść się do takiego bolida (bez ujmy dla malca)

XXL24H
Gość
Wysłany: 2009-11-06, 09:01   

Ok pocisnołem z tym malcema ale sami przyznacie że jest bardo mało ludzi ktoży umieja ustawic gaznik przy 1.1? No z tym gazem to też tak że odpalam co 4-5km ,ciagle smigam po miescie. Jak Jezdiłem na odcinakach 35 km to wychodziło około 11l/100km. Ale to i tak wydaje mi się za dużo. Ponawiam prośbę o jakąś literature o gaźniku. :\

magik
Gość
Wysłany: 2009-11-06, 10:28   

każdy gaźnikowiec ustawi ten gaźnik. Sam nie ustawisz. Poszukaj, jak nie to pojedź do innego miasta i znajdż fachowca.

papieju
Gość
Wysłany: 2009-11-06, 10:30   

Jest w Kielcach dziadek, kumplowi ustawiał w Favorit gaźnik + zapłon i wziął 20zł. Auto jak nowe po zabiegu.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2009-11-06, 13:41   

czy ja już wspominałem że niemam kasy? Pozatym moj gaznik wougle nie raguje na regulacje dopiero w skrajnych połozeniach albo chodzi albo nie. To ma ktos jakiś opis ustawień albo budowe gazika z ustawieniami nominalnymi?

magik
Gość
Wysłany: 2009-11-06, 17:28   

lepiej go sprzedaj komuś kto ma kasę a i nie psuj auta. Kup sobie na czym się znasz (może maluch) i daj sobie spokój. Z takim podejściem możesz kupić inną dowolną markę i grzebać dalej bez pojęcia. Ale zostaw trabanta w spokoju. Ludzie szkoły kończą samochodowe, uczą się całe życie w warsztatach i szkoleniach jak to robić, a Ty chcesz instrukcję znaleźć w internecie. Nie umiesz sam naprawić, nie masz kasy na naprawę. To co Ty chcesz ? I od razu odpowiem Ci na pytanie. Nie ma takiej literarury

XXL24H
Gość
Wysłany: 2009-11-06, 23:33   

szkoda gadać :(

XXL24H
Gość
Wysłany: 2009-11-07, 16:47   

A co powiecie na to przeglad gaźnika ?? Tylko odrazu mnie nie bluzgajcie! Tekst dał mi pare wskazówek na co zwrócic uwage.

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-11-08, 14:03   

Wiec wykonaj wszystko według zawartych tam przez Wartborginiego wskazówek napisz czy to coś dało.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi