Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak mocy na zimnym silniku [1.1]
Autor Wiadomość
Zalew
Gość
Wysłany: 2009-11-02, 18:55   

Ok, jak bede miał chwile to sprawdze. Teraz wpadlem na pomysł ze to moze palec/kopułka sie zużyła, też tam zajrze. pamietam ze kiedys tez cos niedomagal trabancik zanim calkowicie sie palec przepalil...

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-12-18, 19:18   

Odkope temat gaznik powiedzmy jest ok zapłon tez auto chodzi rowno cicho nie dusi sie nie zalewa gaznik suchy.Podejrzewam termostat bo dopiero po dłuszej jezdzie auto sie nagrzewa a poprzednio tzn w zeszłą zime 1-2km juz na pmaranczowym i w srodku piekło 3-4km juz tem robocza a teraz z 7km i dopiero pomarancza i w srodku lodowka Ale do rzeczy czy zpieprzony termostat moze byc winny za spalanie 15l/100km ostatnio robie krotkie trasy po miescie 10-20km,wiadomo auto przez wiekszosc na ssaniu Ssanie działa bo sprawdzałem

wnuq
Gość
Wysłany: 2009-12-19, 11:24   

jesli np termostat sie juz całkowicie otworzył i nie wrócił to moze to byc to bo silnik jest cały czas na duzym obiegu....

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-12-19, 17:56   

I tak własnie jest bo nagrzewa sie bardzo długo na ssaniu tez strasznie długo chodzi a w srodku tez zimno ale tez w trasie mi dzisaj w ciul zerzarł 4os na pokładzie predkosc 80-90 najwiecej 110 bez krecenia a i tak wyszło 10l

Andrzej doctor
Gość
Wysłany: 2009-12-20, 11:34   

Witam ja mam taki problem żę autko w lato ok chodziło teraz jak jest zimno to wogóle nie ma mocy mam silinik 600 max predkość 60km/h a w lato śmigał jak szalony

Sebastian
Gość
Wysłany: 2009-12-20, 12:47   

Moze pali CI na jeden gar?

magik
Gość
Wysłany: 2009-12-20, 14:08   

dokładnie, ja bym nowe świeczki proponował, byle nie iskry ;)

papieju
Gość
Wysłany: 2009-12-21, 08:43   

Przy tych temperaturach silnik nagrzewa się wolniej, i ogrzewanie jest dużo słabsze - to normalnka. Weź pod uwagę że jest -15 co najmniej, a w zeszłą zimę takich mrozów nie było. Mój też do -5 zachowuje się normalnie, a przy obecnych mrozach pali 10 gazu (normalnie 7.5) i ledwo grzeje. Taki urok. Termostat i cały układ mam OK, termostat na 87C, chłodnicy nie zastawiam.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-12-21, 10:37   

Mnie jz zaczoł wariowac gdzies przy +5 A ty papieju jak pamietam jezdzisz na dłusze trasy

papieju
Gość
Wysłany: 2009-12-21, 10:43   

Ale to spalanie 10l to norma, zwłaszcza na mrozie i z 4 osobami. No jeżdżę, coś koło 60km w jedną stronę codziennie. Też nagrzewa się dłużej i ogrzewanie zaczyna działać dużo później i słabo. Taki chyba ich urok. Jakbyś miał cały czas otwarty termostat, to przy takich mrozach nigdy byś nie zagrzał silnika, zwłaszcza przy niezasłoniętej chłodnicy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi