Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z kierunkowzkazami... :-(
Autor Wiadomość
DAM SIWY
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 12:24   

Witam! Niedawno kupiłem Trabiego 601 in stalacja 6V. Od początku mialem problem z kieunkowskazami lecz myślałem że to wina akumulatora... Jednak podładowałem go na wszelki wypadek jednak akuś okazał się OK. Problem jest taki... Kiedy włączam kierunek w lewo przód nie świeci chyba wcale a z tyłu Swieci ciągle, bardzo delikatnie przerywając i daje bardzo słabe światło( prawa strona podobnie...). Próbowałem na włączonych i wyłączonych światłach i nie ma różnicy... Słyszałem że może być zanieczyszczony przewód masowy ale jeśli ktoś już to przerabiał to bardzo proszę o wskazóki jak to doprowadzić do właściwego stanu. Z góry wielkie dzięki... !!!

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 15:09   

a mi się wydaje, że nie powinieneś próbować zbijać kokosów na Trabantach. Tyle w temacie

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 15:47   

Problemem może być masa albo przekażnik do kierunków jedno z dwojga posprawdzaj żarówki czy nie są spalone oraz przewody czy nie są zaśniedziałe.Stawiałbym raczej na przekaźnik pewnie ma swoje lata i odmawia posłuszeństwa gdyby to był przekaźnik daj znać posiadam taki do 6v instalacji to się jakoś dogadamy

gier'u
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 17:46   

Sprawdź przerywacz, oczyść przewody masowe a na deser sprawdź czy w przełączniku któryś z przewodów nie wyszedł ze swojego miejsca i zwiera na stałe. Przerabiałem ostatnio coś podobnego jak kładłem całą nową instalacje tylko, że w 12V.
DDR!

mustang62
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 19:45   

Dzięki wszystkim za sugestie.. :-) Każdą z tych podpowiedzi sprawdzę i mam nadzieję że to rozwiąże problem. Pozdrawiam!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi