Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabi 601 nie mogę ustawic wolnych obrotów?!?
Autor Wiadomość
sqishy
Gość
Wysłany: 2009-09-19, 09:18   

KRĘCĘ ŚRUBĄ WGAŹNIKU I NIC SIĘ NIE DZIEJE, CAŁY CZAS SĄ WYSOKIE ODROTY A JAK POPUSZCZĘ LINKĘ GAZU TU GAŚNIE. PRZYPUSZCZAM ŻE TO GAŹNIK ALE NIE WIEM CO JEST PRZYCZYNĄ!

magik
Gość
Wysłany: 2009-09-19, 09:30   

pojedź do najbliższego gaźnikowca. Przede wszystkim trzba gaźnik profesjonalnie oczyścić z osadów wewnątrz. Wymienić uszczelki i zimerigi. Następnie należy dokonać regulacji na analizatorze spalin. Sam to tylko sp..sz
i rozregulujesz

panmajor
Gość
Wysłany: 2009-09-19, 15:59   

Na tej śrubie jest taki gumowy oring,jak jest sparciały,to reakcji na regulację nie będzie żadnej.

magik
Gość
Wysłany: 2009-09-19, 18:35   

oring należy zdjąć i dobrać na wzór. Często twardnieje i zmniejsz swój obwód przez cośruba chodzi za lekko i się rozregulowuje

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-09-19, 20:09   

Ważne jest jeszcze spoczynkowe ustawienie przepustnicy. Najlepiej zrobić to tak:
-przy wyjętym gaźniku, bierzesz drut o średnicy 1mm. śrubką regulacyjną ustawiasz przepustnicę tak by drut wsuwał się między korpus, a przepustnicę. Montujesz gaźnik i dopiero możesz prowadzić dalszą regulację.
Dodam że jak nie będzie wykonane wszystko jak należy to tylko sp...ysz i tyle z tego będziesz miał. Życzę powodzenia.

sqishy
Gość
Wysłany: 2009-09-21, 14:54   

A gdzie można kupić taki oring?

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2009-09-21, 15:45   

Jak nie dostaniesz w sklepach "akcesoria samochodowe" pochodź z ta śrubą od regulacji po sklepach wodno-kanalizacyjnych (krany, rury itd).Ja kiedyś tam właśnie kupiłem. Są tam oringi do osprzętu wodnego ale ten u mnie trzyma już drugi rok.

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-09-21, 17:11   

Kiedyś doraźnie zastosowałem zamiast oringa, taśmę teflonową, hydrauliczną . Ponieważ prowizorki trzymają najlepiej, po regulacji jeździłem tak 2 lata. :) Nic się nie rozregulowało (taśma nawinięta w rowek śruby regulacyjnej)

b-boy trabi
Gość
Wysłany: 2009-09-22, 05:23   

albo w sklepach z łożyskami :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi