Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
stukanie przy wysprzęglaniu 1,1
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2009-08-03, 17:12   

nie masz tak jak ja. U mnie zanikło bezpowrotnie :)

b-boy trabi
Gość
Wysłany: 2009-08-05, 22:37   

po ostatniej jezdzie miimalne dzwi eki wysluchalem z tamtąd a ostatnoio nie słyszę jakieś fochy poprostu:D

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2009-09-07, 10:34   

Mam te same objawy, zwłaszcza na 1-szym i drugim biegu. Czasem to i w momencie zbyt małej prędkości do wrzuconego biegu. Ciągle myślałem, że to poduszka pod skrzynią a teraz już powątpiewam. Te chochliki czasem milkną (przy bardzo delikatnej jeździe). Jeśli zdiagnozujecie problem u siebie to podzielcie się wiedzą :) Jeżdżę z tym jakieś 2 lata.

magik
Gość
Wysłany: 2009-09-09, 09:03   

prawda jest taka że te objawy ma każdy trabant 1,1. Mnie nawet wymiana wewnętrznych przegubów nie pomogła. Po prostu na ten dźwięk sumują się luzy w skrzyni i ew luzy przegubów wewnętrznych i zewnętrznych. Przeguby zrobisz dopasujesz coś ale ze skrzynią nic się nie zrobi. Nie ma do tego części. Ja mam polówkę z bardzo mały przebiegiem. Jak ją kupowałem miała tylko 50 tysięcy i luzy już były. Próby naprawy nie przyniosły oczekiwanej poprawy. Na zlocie nawet poprosiłem Kuchara żeby się przejechał i ocenił. Ja jestem strasznym pedantem jeśli chodzi o mechanikę. I gdyby się dało to na pewno bym to zrobił. Powiedziano mi tyle : "żebym się przyzwyczaił" ten typ tak ma i tyle.

panmajor
Gość
Wysłany: 2009-09-19, 16:10   

No nie stety,skrzynia biegów w trabie 1.1,i warbielu 1.3,to słaba strona tych aut.Wszystkie mają to walenie przy ruszaniu,i z reguły to wina luzu,na mechaniżmie rużnicowym,plus łożyska które churgolą ile wlezie.Do tego dochodzi konstrukcja wybieraka,jest tam taki oring uszczelniający,zeby człowiek nie wiem na czym to składał,to i tak zacznie olej po miesiącu puszczać.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi