|
Trabi 601 nie mogę ustawic wolnych obrotów?!? |
| Autor |
Wiadomość |
sqishy
Gość
|
Wysłany: 2009-09-19, 09:18
|
|
|
| KRĘCĘ ŚRUBĄ WGAŹNIKU I NIC SIĘ NIE DZIEJE, CAŁY CZAS SĄ WYSOKIE ODROTY A JAK POPUSZCZĘ LINKĘ GAZU TU GAŚNIE. PRZYPUSZCZAM ŻE TO GAŹNIK ALE NIE WIEM CO JEST PRZYCZYNĄ! |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-09-19, 09:30
|
|
|
pojedź do najbliższego gaźnikowca. Przede wszystkim trzba gaźnik profesjonalnie oczyścić z osadów wewnątrz. Wymienić uszczelki i zimerigi. Następnie należy dokonać regulacji na analizatorze spalin. Sam to tylko sp..sz
i rozregulujesz |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2009-09-19, 15:59
|
|
|
| Na tej śrubie jest taki gumowy oring,jak jest sparciały,to reakcji na regulację nie będzie żadnej. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-09-19, 18:35
|
|
|
| oring należy zdjąć i dobrać na wzór. Często twardnieje i zmniejsz swój obwód przez cośruba chodzi za lekko i się rozregulowuje |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2009-09-19, 20:09
|
|
|
Ważne jest jeszcze spoczynkowe ustawienie przepustnicy. Najlepiej zrobić to tak:
-przy wyjętym gaźniku, bierzesz drut o średnicy 1mm. śrubką regulacyjną ustawiasz przepustnicę tak by drut wsuwał się między korpus, a przepustnicę. Montujesz gaźnik i dopiero możesz prowadzić dalszą regulację.
Dodam że jak nie będzie wykonane wszystko jak należy to tylko sp...ysz i tyle z tego będziesz miał. Życzę powodzenia. |
|
|
|
 |
sqishy
Gość
|
Wysłany: 2009-09-21, 14:54
|
|
|
| A gdzie można kupić taki oring? |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2009-09-21, 15:45
|
|
|
| Jak nie dostaniesz w sklepach "akcesoria samochodowe" pochodź z ta śrubą od regulacji po sklepach wodno-kanalizacyjnych (krany, rury itd).Ja kiedyś tam właśnie kupiłem. Są tam oringi do osprzętu wodnego ale ten u mnie trzyma już drugi rok. |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2009-09-21, 17:11
|
|
|
| Kiedyś doraźnie zastosowałem zamiast oringa, taśmę teflonową, hydrauliczną . Ponieważ prowizorki trzymają najlepiej, po regulacji jeździłem tak 2 lata. :) Nic się nie rozregulowało (taśma nawinięta w rowek śruby regulacyjnej) |
|
|
|
 |
b-boy trabi
Gość
|
Wysłany: 2009-09-22, 05:23
|
|
|
| albo w sklepach z łożyskami :) |