Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[OT] warsztat prywatny
Autor Wiadomość
Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-08, 16:58   

chodzi mi o to czy ktos z was ma moze wlasny warsztat samochodowy i sie orientuje jakim trzeba dysponowac kapitalem zeby takowy otworzyc i rozkrecic????

magik
Gość
Wysłany: 2006-03-08, 17:09   

Najpierw trzeba wyrosnąć z zadawania gupich pytań wyrobić dowód osobisty i pomyśleć poważnie

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-08, 17:12   

dowod mam wyroslem z glupich pytan a to nie jest glupie pytanie bo jak ktos sie orientuje ile trzeba mnie wiecej na start warsztatu to jak mi powie to wiem jak sie przygotowac a nie jak niektorzy robia ze rozkrecaja biznesy z pusta kieszenia prawie to jest temat typowo informacyjny :D:D

JaJer
Gość
Wysłany: 2006-03-08, 19:39   

- mniej to złotówkę (trzeba mieć), a więcej - to więcej niż ...!
To takie proste - prawda?

Z10m3k
Gość
Wysłany: 2006-03-08, 21:46   

Witam
To zalezy od kilku czynnikow
Zalezy jaki duzy ma byc ten warsztat i jakimi uslugami sie zajmowac.Tak po mojemu to na start jak niemasz nic(zabudowan,spzretu) to potrzeba okolo 250,000 PLN :)Ale to juz na taki z prawidziwego zdarzenia.
PozDDRawiam

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-09, 22:10   

wlasnie nie mam nic od zera a to ma byc narazie nieduzy warsztat i raczej typowa mechanika i elektronika bo blacharka to raczej nie

JaGaKi
Gość
Wysłany: 2006-03-11, 08:44   

Widzę że mieszkasz na Podkarpaciu - tam to chyba warsztat nie będzie się dobrze kręcił

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-11, 10:12   

wlasnie te co sa to sie kreca nawe dobrze tylko jest ich malo a tam gdzie ja bym chcial zalozyc warsztat to mysle ze mialbym klijentele bo najblizszy warsztat jest w promieniu 15 km wiec miejscowka dosyc dosyc przynajmniej ludzie beda mieli blisko hehe

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-03-11, 11:58   

Czy masz jakies uprawnienia?

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-11, 12:02   

robia sie :D:D jeszcze w trakcie naui ale planowac trzeba z wyprzedzeniem

vader
Gość
Wysłany: 2006-03-11, 15:09   

biegnij do urzędu miejskiego albo pracy i pytaj o dotacje dla konczącysz szkołe na rozkrecenie wlasnego biznesu. Kumpel dostał 12.000 na urzadzenia do warsztatu wlasnie ale, on mial juz lokal i wszystko co potrzeba wiem ze dlugo za tym biegal kupa papieru poszla i wogole ale sprzet zakupil. warsztat jako taki był juz (ojca)tylko on dokupil jedna maszyne. A jak chcesz robic elektronike to potrzebujesz majatek na komputery specjalne, kursy przejsc i wogole

luke137
Gość
Wysłany: 2006-03-13, 07:38   

a tak mzoe trsozke z innej beczki zna ktos mechanika do trabow z woj. slaskiego??
slyszalem ze ktos taki jest w Rybniku ale nie mam do neigo zadnych namiarow

Iluminati
Gość
Wysłany: 2006-03-14, 09:05   

TYLKO mechanika i elektronika ?? zapraszam na forum.obd2.pl - zobacz ile kosztuje np Euroscan.. nie mowiac o KTSach i innych gadach.. ponad 10 tys to wydasz na sam sprzet do elektroniki jesli chcesz cokolwiek zrobic... komplet y ze 3 dobrych narzędzi, szafki na to, gazy, migomat, kompresor, spawarka trafo... wyciągarka do silnikow... wiertarki wszelkiego rodzaju ( w tym stołowa), szlifierki, komplet kluczy nietypowych, gwintowniki-narzynki... ja mysle, ze z calym wyposazeniem MOZE sie zmiescisz w 30tysiącach.

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-14, 10:22   

luke137 zajrzyj na inne i sklepy tam sa tez warsztaty

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2006-03-14, 18:19   

Warsztat warsztatem, uprawnienia uprawnieniemi, a co z umiejętnościami? Bo nie zawsze wszystko będzie piękne,łatwe i książkowe. Niestety.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi