|
szczękotrzymacze do 601 |
| Autor |
Wiadomość |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2009-09-09, 13:10
|
|
|
Witam,
dziś poszły mi dwa szczękotrzymacze w prawym przednim kole. Dziwne bo bębny, cylinderki i okładziny nówki a jednak podczas hamowania szczękotrzymacze poszły.Może dlatego, że właśnie tylko one były stare. Mam pytanie. Od czego pasują, żeby nie szukać oryginałów. (Chodzi mi o ten mały płaskowniczek ze sprężyną oraz dwiema specjalnymi podkładkami talerzowymi, wszystko to trzyma szczękę hamulcową przy powierzchni tarczy ). |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2009-09-09, 17:11
|
|
|
| Czemu nie chcesz orginalow? Zamow sobie przez motirex. |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2009-09-09, 18:32
|
|
|
| Mogłyby być oczywiście oryginały z Motirexu ale...komplet na jedno koło kosztuje aż 16 zł.Ja chcę profilaktycznie wymienić wszystkie więc to jest ok. 64 zł. a poza tym trzeba czekać. Myślałem, że można podpasować coś taniej i szybciej. |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2009-09-09, 18:49
|
|
|
| Ktoś mi kiedyś mówił że od malucha podchodzą, ale nie sprawdzałem. Część to w sumie mało skomplikowana, więc może bezpośrednio w sklepie się da coś dobrać?:) |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2009-09-09, 19:00
|
|
|
| Będę szukał. Problem jednak w tym, że nie mam wzoru. Muszę zdjąć bęben a parkuję przed blokiem. Myślałem,że ktoś już to podpasowywał i ma info na 100 %. No nic. Zdejmę bęben i pobiegam po skleoach moto.Dzięk. |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2009-09-09, 19:33
|
|
|
Na 100% od 126p pasują! mogą troszkę inaczej wyglądać (nowsza wersja), ale pasują.
Tak samo wyglądają i pasują na 100% F125p i Polonez.(koszt 7,50 na 4 szczeki)
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2009-09-09, 20:10
|
|
|
Jajer czy jest coś czego nie wiesz w temacie "Trabant"? Dzięki za informacje.
Jak widzisz pierwsza awaria po kapitalnym remoncie. Dziś też zauważyłem, że przy ok. 1000 obrotów silnika Trabi wpada w rezonans. Tego też się boję. Boję się żeby nie poluźniło się koło zamachowe. Dokręciłem je zgodnie z instrukcją kluczem dynamometrycznym.Myślę jednak, że gdyby to było poluzowanie się to już oderwałoby się od osi wału a przy niższych i wyższych obrotach wszystko jest jednak OK.
Do tego znowu muszę wyjechać na kilka dni i nawet nie mogę nic sprawdzić.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Ptak
Gość
|
Wysłany: 2009-09-09, 21:46
|
|
|
zobacz czy sie np poduszka silnika od spodu nie odkręciła.
co do szczękotrzymaczy to ja mam u siebie od malucha lub poloneza. nie pamietam które bo różnią się trochę długością. ale to 1-2zł za sztukę więc można kupić jedne i drugie i zobaczyć które pasują |
|
|
|
 |
|
|