|
stukanie przy wysprzęglaniu 1,1 |
| Autor |
Wiadomość |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-08-03, 17:12
|
|
|
| nie masz tak jak ja. U mnie zanikło bezpowrotnie :) |
|
|
|
 |
b-boy trabi
Gość
|
Wysłany: 2009-08-05, 22:37
|
|
|
| po ostatniej jezdzie miimalne dzwi eki wysluchalem z tamtąd a ostatnoio nie słyszę jakieś fochy poprostu:D |
|
|
|
 |
Piotrek "Cameleo
Gość
|
Wysłany: 2009-09-07, 10:34
|
|
|
| Mam te same objawy, zwłaszcza na 1-szym i drugim biegu. Czasem to i w momencie zbyt małej prędkości do wrzuconego biegu. Ciągle myślałem, że to poduszka pod skrzynią a teraz już powątpiewam. Te chochliki czasem milkną (przy bardzo delikatnej jeździe). Jeśli zdiagnozujecie problem u siebie to podzielcie się wiedzą :) Jeżdżę z tym jakieś 2 lata. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-09-09, 09:03
|
|
|
| prawda jest taka że te objawy ma każdy trabant 1,1. Mnie nawet wymiana wewnętrznych przegubów nie pomogła. Po prostu na ten dźwięk sumują się luzy w skrzyni i ew luzy przegubów wewnętrznych i zewnętrznych. Przeguby zrobisz dopasujesz coś ale ze skrzynią nic się nie zrobi. Nie ma do tego części. Ja mam polówkę z bardzo mały przebiegiem. Jak ją kupowałem miała tylko 50 tysięcy i luzy już były. Próby naprawy nie przyniosły oczekiwanej poprawy. Na zlocie nawet poprosiłem Kuchara żeby się przejechał i ocenił. Ja jestem strasznym pedantem jeśli chodzi o mechanikę. I gdyby się dało to na pewno bym to zrobił. Powiedziano mi tyle : "żebym się przyzwyczaił" ten typ tak ma i tyle. |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2009-09-19, 16:10
|
|
|
| No nie stety,skrzynia biegów w trabie 1.1,i warbielu 1.3,to słaba strona tych aut.Wszystkie mają to walenie przy ruszaniu,i z reguły to wina luzu,na mechaniżmie rużnicowym,plus łożyska które churgolą ile wlezie.Do tego dochodzi konstrukcja wybieraka,jest tam taki oring uszczelniający,zeby człowiek nie wiem na czym to składał,to i tak zacznie olej po miesiącu puszczać. |
|
|
|
 |
|
|