Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie dzialają awaryjne[601]
Autor Wiadomość
Kumpelek
Gość
Wysłany: 2009-05-26, 18:26   

Elo!

Mam problem. Nie działają mi awaryjne:P.
To jest tak, kierunki działają- wrzucam lewy- działa, wrzucam prawy- działa, wciskam awaryjne i dzialają tylko po lewej stronie, po prawej nic się nie świeci. Panowie czego to wina?

Jeżeli to wina przełącznika to powiedzcie mi jak wyjąć ten włącznik awaryjnych- włącznik- taki jest cycek świecący na czerwono;p jak w 78' ;)

wnuq
Gość
Wysłany: 2009-05-26, 20:30   

po zdjęciu klosika (ruchem po osiowym do siebie)i wyjęciu żarówki odkręcasz tą aluminiowy pierścień którym włącznik jest przykręcony.Zobacz czy jakiś kabelek się nie urwał albo nie łączy

magik
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 07:55   

instalacja awaryjnych jest wpięta w łącznik przewodów za puszką bezpieczników. W skurskim jest oddzielny schemacik do awaryjek. Jeśli miałeś do czynienia z elektryką to ogarniesz. Z resztą to nietrudne. Coś się wypięło na pewno skoro zwykłe kierunki działają normalnie

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 11:02   

Dzięki:* W piątek będę działał:)

maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-06-03, 07:57   

Ja chciałem zamienić ten nowszy włacznik - żółty na taki jak kumpelek, mam podobnie... :( ma ktos schemat z kolorami kabli?

magik
Gość
Wysłany: 2009-06-03, 15:45   

ja bym pokombinował z numerami na połączeniach powinny być analogicznie takie same. Na pewno wszystkie kable podpina się jedynie do łącznika przewodów za bezpiecznikami. Ew jeden do baepiecznika i jeden do masy ale tego juz nie pamiętam. Zobacz maxx w ostatnim wydaniu skurskiego (pomarańczowa okładka) może jest

gier'u
Gość
Wysłany: 2009-08-24, 10:23   

Witam.
Mógłby mi ktoś zeskanować "Schemat podłączenia awaryjek" z ksiązki Skurskiego, ponieważ robie całą instalację od nowa i nie wiem zbytnio jak to podłączyć a w instrukcji użytkowania schemat jest strasznie zamieszany.
Pzdr.

magik
Gość
Wysłany: 2009-08-24, 10:36   

Zacznij od tego

gier'u
Gość
Wysłany: 2009-08-24, 13:15   

Ksiązke skurskiego mam ale akurat albo moja wersja nie posiada schematu świateł awaryjnych albo ta strona jest poprostu wyrwana. Dlatego proszę o skan lub fotke schematu.

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-08-24, 13:36   

tez mialem taki pomysl zeby zamienic nowy wlacznik na stary, ale szybko zrezygnowalem i wsadzilem to nowe brzydkie dziadostwo pod deske, a stary wlacznik jest atrapą :P jak ktos juz tego dokona to chetnie zerżnę pomysł.

Bartolomek (BZ)
Gość
Wysłany: 2009-08-24, 21:27   

Ja mam podobny problem jak Kumpelek. Prawe kierunki - są. Lewe kierunki - są. A jak chcę włączyć awaryjne, to nie mogę znaleźć włącznika. W czym problem?

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-08-24, 22:55   

problem w tym ze twoje auto nie było wyposazone w awaryjne swaitła :)

gier'u
Gość
Wysłany: 2009-08-25, 08:16   

Bartek spróbuj zmieńć podłączenie przewodów w przełączniku tj. przewód przykręcony do styku R zmień na styk L i na odwrót. Jesli to nie pomoże to zobacz czy przy łączniku przewodów nie masz zamienionych przewodów. W tej plątaninie wszystko jest mozliwe :P

Bartek Z.
Gość
Wysłany: 2009-08-25, 08:48   

Pomysł z zamianą przewodów mi się podoba :)
A gdyby oba podpiąć pod R albo oba pod L to już będą awaryjne. Gorzej z kierunkami.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi