Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trabant z importu
Autor Wiadomość
macq
Gość
Wysłany: 2006-03-05, 21:22   

Jeśli chodzi o zarejestrowanie wyrejestrowanego to z tego co wiem da sie to zrobic.....

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-05, 21:35   

i przerejstrowac z kogos na kogos tez sie da ale jezeli dwusow jest juz na polskich blachc jezeli nie to nie mozna

TrabantRallyTeam / Wally
Gość
Wysłany: 2006-03-05, 22:11   

Auto moze byc wyrejestrowane,wyzlomowane-a i tak mozna je zarejestrowac, czy to dziewieciosow czy dwusow.

miedelnica mógłbyś rozwinąć temat? w jaki sposób ?

ps. słyszałem, że można tak zrobić pod warunkiem, że auto nie zostało wyrejestrowane do któregoś tam roku (jakoś połowa lat 90-tych), prawda to ?

JaJer
Gość
Wysłany: 2006-03-05, 22:41   

i przerejstrowac z kogos na kogos tez sie da ale jezeli dwusow jest juz na polskich blachc jezeli nie to nie mozna
możesz podać "pochodzenie" tej wiadomości, a szczególnie ostatniej części.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-03-05, 22:44   

jest ustawa, ktora teoretycznie weszla w 2005-tym roku,ale w praktyce istniala juz jakis czas (domyslam sie ze po prostu wczesniej nie byla rozwiazana do konca legislacyjnie). automobilista sie o tym rozpisywal, mozna odkupic na szrocie zezlomowane stare auto i ponownie zarejestrowac. z tego co pamietam-40 lat to jest warunek. moglo byc zezlomowane przedwczoraj. polecam telefony do odpowiednich urzedow, to najbardziej wiarygodna metoda zdobycia rzetelnych informacji. jak ktos zadzwoni niech sie podzieli a nie pisze swoich przypuszczan. Ja ostatnio dzwonilem do katowic do Wojewodzkiego Inspektora Zabytkow i pani wszystko mi wytlumaczyla od A do Z. Chodzilo o inna sprawe,ale to co uslyszalem polozylo na plecy 90% informacji z tego forum, bioracych sie z tzw. przypuszczen ludzi ktory prawde mowiac niewiele wiedza. Po to sa takie urzedy zeby m.in. udzielaly rzetelnych informacji. Za cos im placa:)

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-03-06, 00:10   

z tego co pamietam-40 lat to jest warunek
Niejednoznacznie i niepełnie napisane, ale domyślam się że chodziło ci o warunek, że auto musi mieć conajmniej 40 lat żeby je ponownie zarejestrować jako zabytek????

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-03-07, 00:09   

nie. 40 lat to jest podstawowy warunek po prostu do zarejestrowania wyrejestrowanego auta. niekoniecznie na zolte tablice. po prostu do zarejestrowania.

qbak
Gość
Wysłany: 2006-03-07, 10:45   

Zerknijcie na:

Rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów...

Paragraf 11, punkt 3.

Dotyczy to PIERWSZEJ rejestracji pojazdu na terenie RP. Tak więc nici ze sprowadzenia dwutakta :-( Tylko na zabytek - i myślę, że 600-tkę się da ;-)

vafell
Gość
Wysłany: 2006-03-07, 21:16   

No dobra,zadzwonilem do wydz.komunikacji,nie ma nic naprzeciwko,pod warunkiem,ze stacja diagnostyczna dopusci do ruchu.Ale nawet w okregowej stacji kontroli poprosili oczas do namysłu,wiec dalej nie wiem.

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2006-03-07, 21:36   

Jak widac mozna. Nawet jezeli nie w tej stacji to zadzwon do innej. W koncu sie znajdzie ktos komu to "bez roznicy". Jezeli autko bedzie w dobrym stanie ze wszystkimi papierami itd. to powinni dopuscic bo czym sie rozni trabant z 'polski' od trabanta z 'niemiec'.
Pozdrawiam

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-03-07, 22:02   

To teraz dolicz sobie jakies 2.5 tys oplat (za sprowadzenie i pierwsza rejestracje samochodu) Doliczajac do tego cene trabanta, ktora w Niemczech nie rozni sie od polskiej poza walutą :-/ to dosc nieoplacalne przedsiewziecie, nawet gdybys dorwal jakiegos extra :-( Takze odpuść sobie, chyba ze masz traba extra za darmo a z rejestracja bedziesz kombinowal i zamienisz po prostu papiery z innym polskim.
Powodzenia.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-03-08, 00:14   

Qbs, nie zniechecaj chlopaka skoro nie wiesz co kombinuje. sam bym chetnie sprowadzil i wydal te 2500 na rejestracje w zamian za p50 np. z 1958. W Polsce byly traby dopiero od 1961 roku sprowadzane seryjnie,wiec bylby kawal rarytasu... Falujaca linia, kolpaki z promieniami, znaczek z dziura na palec... BAJER warty nie takich pieniedzy. Jesli wg Ciebie 2500 kosztow to droga impreza,to radze Ci dobrze-nie bierz sie nigdy za remont 600-tki do full oryginalu... pieciocyfrowa kwota to minimum o ile masz juz auto w dobrym stanie

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-03-08, 10:41   

Łojejciu no jasne ze sie zgadzam z Taba Przemku tylko ze ja tworzac tego posta mialem przed oczami tylko 601 i dlatego stwierdzilem fakt ten za nieoplacalny. Ale p50 czy p500 to jak najbardziej :-) o albo wersje Kubel oryginalną to jest cos!

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-03-09, 08:47   

no przeciez rozumiem:) A co do importu- czesi tez mają dużo ładnych zabawek. szczególnie im bardziej na zachód. Pamiętacie czeskiego zielonego kombika 601 full oryginał lata 60-te z webasto, które było na ostatnim expo? kupili go za 1 euro w niemcach. Za takiego też bym dał 2500 za rejestracje...

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-03-09, 14:23   

Ja tam bym pojechał do niemczech po traba ze swoimi dokumentami i przyjechał num jako polski. Pewnie mnie zaraz zjedziecie ze to niezgodne z prawem ale co tam...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi