|
progi... |
| Autor |
Wiadomość |
Sapereq
Gość
|
Wysłany: 2009-07-27, 20:58
|
|
|
Na poczatek serdecznie witam wszystkich uzytkownikow Forum:)
Ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczem Trabanta 1.1 z 1991 roku. Autko prawdopodobnie nie bylo ruszane czymkolwiek od momentu wyjechania z fabryki a od tego czasu ma nabite minimum 160tys kilometrow...
Generalnie technicznie jest juz troche ogarniety lecz mam pewien problem z progami... W zasadzie problemu nie ma prawie bo progow nie ma tez... Ich resztki moge bez uzycia sily kruszyc w palcach:/ Od poprzedniego wlasciciela dostalem nowe progi, ktore z tego co wiem mozna jakos podmienic:) Jak albo najlepiej gdzie w krk to zrobic?? Dodam tylko tyle ze mechanik ktory robil mi dobrze inne auta nie chce poodjac sie tego zadanie bo boi sie ze jak wjedzie palnikiem i pila w samochod to ten sie rozpadnie... |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 08:02
|
|
|
| chyba najlepiej rozebrać bok i samemu tam zajrzeć. Oszczędzisz pracy blacharzowi i sam zobaczysz ile masz dziur. Można nawet się pokusić o rozwiercenie spawów samemu i wyjęcie zgniłych części. Ale znając życie niespodzianek będzie więcej. kartony zawsze możesz przykręcić prowizorycznie na czas transportu do warsztatu |
|
|
|
 |
Sapereq
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 08:24
|
|
|
| prawy prog pod drzwiami pasazera to jest jedna wielka dziura:P |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 08:28
|
|
|
| i na pewno na progach się nie skończy. Dlatego tam zajrzyj. Pewnie rantów nadkoli też nie masz |
|
|
|
 |
Sapereq
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 09:43
|
|
|
A tu musze powiedziec ze o dziwo nadkola wygladaja na cale o.O xD przegnity jest na progach okrutnie, rudawy nalot pojawil sie na slupkach, tylnej burcie, podszybiu ale wyglada mi to na mala sprawe ktora akurat sam moge zrobic:)
Mechanicznie jest generalnie ok, ostatnio przeglad przeszedl bez specjalnego trudu (pomijajac wymiane reflektora z tylu ktora troche mi pekla podczas prostopadlego parkowania tylem przy scianie bloku:P) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 09:46
|
|
|
| jeszcze się zdziwisz jak rozbierzesz jak masz sito w progach to już pewnie i jaskółka zaatakowana. Od wewnątrz co najgorsze. |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 09:57
|
|
|
| Zrób sobie glebe, wtedy od dołu nikt nie będzie widział że nie masz progów :D |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 09:58
|
|
|
ejj kumplu nie siej zła |
|
|
|
 |
Sapereq
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 09:59
|
|
|
| myslalem akurat o rzezbie z wlokna szklanego i zywicy:D:D:D prosto, przyjemnie i wizualnie ladnie:P a co z tego ze sie kiedys auto zlamie;] wazne ze dobrze wygladalo:P |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 10:30
|
|
|
| skończ z sarkazmem i do roboty |
|
|
|
 |
Sapereq
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 12:59
|
|
|
No to juz ide do castoramy po niezbedne skladniki:P
A na powaznie to mnie nie kreci specjalnie jazda bez progow wiec czy ktos ma namiary na jakiegos dobrego "magika"?:P |
|
|
|
 |
RAV
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 17:47
|
|
|
| W Krk p.Wiesiek i tylko on do porządnej blacharki ;)Tyle,że to będzie "bolało" finansowo".Warunek drugi...progi wstawia tylko oryginały,za inne szkoda się nawet zabierac. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 17:54
|
|
|
| ze świecą takich szukać. |
|
|
|
 |
Sapereq
Gość
|
Wysłany: 2009-07-28, 22:57
|
|
|
| mam oryginalny, piekny komplet w piwnicy:D tylko nie wiem kto mi to wlozy:/ ile mniej wiecej moze taka robota kosztowac? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-29, 09:09
|
|
|
| lepiej tysiaka sobie odłóż, bo dojdzie i lakier elementów |