Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] zamienniki klocków?
Autor Wiadomość
szkielu
Gość
Wysłany: 2006-09-30, 15:11   

Kilka lat temu znalazłem u kumpla w garazu klocki hamulcowe od ktoregos vw,ktore pasowały do traba. Niestety w kieleckich sklepach moto nikt nie potrafi mi znalezc takowych.
Czy ktos moze orientuje się od czego można zalozyc klocki?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-30, 16:46   

chyba będzie problem, bo ja kiedyś chciałem kupić w sklepie i goście przeglądnęli całą książkę, mając w ręce stary klocek, i żaden model z "aktualnych" samochodów nie pasował....

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-27, 09:07   

chciałem odświeżyc pytanie. Gdzies kiedyś na aukcjach przy opisie klocków do polówki wiedziałem jeszcze inne marki. Bodajże Audi. Przeglądałem wczoraj Etkę (program z częściami do aut grupy VW) i jeszcze nie znalazłem podobnych. Mój rodzinny mechanik z VW po pokazaniu mu klocków też nie skojarzył żadnego modelu. Czy ktoś wie w jakish autach stosuje się takie same klocki ?

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2009-07-27, 09:14   

Te co byly na Allegro to pomyłkowo bylo :) Do 1.1 nie ma zamiennika z innego auta swojego czasu przewalilem wszystkie dostepne katalogi z klockami i nic. Są podobne ale bez przerobek sie nie obejdzie a wiadomo z hamulcami lepiej nie eksperymentowac :)

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-27, 09:29   

doszły mnie słuchy w sklepie że podobno problem z klockami do polo. Prawda czy fałsz :-) ?

g-olab
Gość
Wysłany: 2009-07-27, 12:53   

jak najbardziej prawda:/, z tego co mnie sie obilo o uszy ze zakonczyla sie produkcja takowych spowalniaczy (jest to juz tak zwany towar deficytowy) napewno mozna doklejac(nabijac) okladziny sa jeszcze takie zaklady, ale koszt jest dwa razy wiekszy niz nowe klocki ktorych juz nie ma :p.

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-27, 13:58   

ja co prawda na razie nie potrzebuję. Ale widzę w motirexie w spisie są. Trzeba chyba robić zapasy :-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi