|
uchwyty do luxara |
| Autor |
Wiadomość |
b-boy trabi
Gość
|
Wysłany: 2009-07-17, 15:11
|
|
|
| a może bys tak sprzedał??:D |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2009-07-18, 09:35
|
|
|
moge pomóc w dorobieniu, tzn odkręcę jeden swój i mogę dać komuś do dorobienia. problem tylko widzę w tym jak to zrobić. uchwyty są płytkotłoczone. blacha 2-3mm bardzo gruba i ciężka w takich skomplikowanych zgięciach. nic niemożliwego jak zamawiasz 200-300 sztuk, ale nie o takich ilościach tu mówimy. choć inna sprawa jest taka, że jak masz fajne mocowania to dorobienie przesłony z plexi i alu to już pryszcz. tylko pytanie czy ktoś chce wrócić do kontrowersyjnego na tym forum tematu robienia duplikatów.
myślę czy nie dałoby się tego dorobić z bardzo twardego tworzywa. z blachą jest ten problem że po pierwsze wokół mocowania idzie podgięty do środka kilkumilimetrowy rant (ciężko będzie to zrobić domowymi metodami) a po drugie samo mocowanie do rynienek trabanta też jest wygięte pod kształt słupka. gdyby było proste - ni ma problema, ale nie jest.
ja szukam metody dorobienia jednego kółka. myślę czy by nie zrobić formy gipsowej z dobrego kółka a potem w formę wlać żywicę z utwardzaczem. dopóki będzie miękka włożyć śrubę m8 na sztorc i gotowe. co myślicie? żywica bedzie wystarczająco twarda? można by było wykorzystać tą foremkę do uzupełnienia powyższych mocowań o oryginalnie wyglądające kółeczka |
|
|
|
 |
b-boy trabi
Gość
|
Wysłany: 2009-07-18, 18:50
|
|
|
| pewnie że z tym kułeczkiem ci się uda ja też bym chciał jak cos :D żywica z utwardzaczem jest strasznie twardaaaaa.. :) tylko nie żałuj utwardzacza zrób tak jak mówisz ja narazie mam inne zabawy ale jak byś robił to bym sie z chcęcioł załapał jeśli to możliwe |
|
|
|
 |
|
|