Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
czyżby pompa wody ?
Autor Wiadomość
maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-06-26, 08:54   

Wymień wszystko to wystawisz go z fakturami za 8K :-P

magik
Gość
Wysłany: 2009-06-26, 09:11   

chyba wiesz coś o tym jak dbam o auto :-]

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-06-27, 15:50   

Sprawdź osłonkę paska klinowego. U mnie jest luźna i dzwoni :P Też z okolic rozrządu

magik
Gość
Wysłany: 2009-06-27, 15:55   

mam wrażenie że to pompa wody. Jak silnik jest nienagrzany to chodzi cichutko, hałasy zaczynają się później. Czy pompa zaczyna pracować po nagrzaniu i otworzeniu termostatu ? Osłona odpada

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-06-27, 16:32   

pompa pracuje non stop, gdyż jest poruszana paskiem rozrządu, a po otwarciu termostatu po prostu jest wiekszy obieg nic wiecej. Oj magiku za dlugo siedziałeś ty w dwusuwach i nic o życiu nie wiesz :p

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2009-06-27, 20:09   

magik! jak zaczyna ci halasowac bardziej po rozgrzaniu silnika (piski wycie itp.) to na bank pompa :) zmien rozrzad wraz z pompa bo ona jako napinacz robi :] i bedzie po klopocie

magik
Gość
Wysłany: 2009-06-27, 21:36   

właśnie tak myślę... Dzięki za rady

magik
Gość
Wysłany: 2009-06-29, 10:21   

czy mogę kupic jakąś lepszą pompę np dedykowaną do VW 1,1. może ktoś poleci firmę ?

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-06-29, 10:35   

ja to nie sądzę, że kupisz gdziekolwiek taką dedykowaną do trabanta :)

papieju
Gość
Wysłany: 2009-06-29, 12:43   

Szukaj zamiennika VW, na rynku multum, sprzedawca myślę poleci coś dobrego. Osobiście mam już 2 zamiennik i nigdy nie ciekło/wyło, ale firmy nie podam bo nie pamiętam - zaopatrzenie w graty robił mój mechanik :)

magik
Gość
Wysłany: 2009-06-29, 12:50   

dziękówka

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2009-06-29, 12:54   

we VW sa dwa rodzaje kol pasowych roznia sie uzebieniem :P trzeba zwrócić na to uwage maja zęby kwatdratowe i okrogle jakie ma trabant nie pamietam ;/

magik
Gość
Wysłany: 2009-06-29, 13:07   

luz zamiennik już znaleziony. Teraz to już kwestia pln-ów

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-01, 10:06   

chłapaki...wymieniłem rozrząd (pompę, pasek i płyn). Płyn chłodzenia nie różnił się niczym od błota. Przepłukałem układ i zalałem nowym. Mam pytanie: jaki korek do zbiornika płynu zastosować na lato ?. Oryginalnie jest 100 kpa. Książka (F.Rawski) podaje że 40 kpa, Trabedes gdzieś pisał że nie więcej jak 90. Ja z kolei mam jeden 50 kpa. Poradźcie

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-07-03, 17:29   

Jak masz 50 kpa to go załóż, zreszta to i tak bez różnicy. Wyższe ciśnienie w układzie podnosi tylko temp. wrzenia płynu.
Swego czasu jeździłem z nieszczelna chłodnicą, ciśnienie w niej było bliskie zeru i poza ubytkiem płynu wszystko było w porzadku, silnik nie przegrzewał się. Wniosek z tego taki, że jak sie jezdzi normalnie, bez katowania na wysokich obrotach w upale, to wystarczy korek z oranżady z dziurka po gwoździu ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi