Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacyjka nie działa :(
Autor Wiadomość
papieju
Gość
Wysłany: 2009-06-04, 11:26   

Mam 3 różne możliwości o poranku:
- kreci normalnie
- tylko zapala kontrolki
- kręci, ale jak się potrzyma kluczyk w pozycji rozruchu jakieś 2-3 sekundy.
Czasem też po długiej jeździe nie chce zapalić - tylko kontrolki, postoi ze 30-40 minut i pali na dotyk. Skłania mnie to do podejrzewania stacyjki, ale mam zonk: zakładając że chcę kupić nowe elementy, to w Motireksie są:
- Kostka el stacyjki (W353,tr601 n.t,tr 1,1) za 42,09 zł
- Wkład el. stacyjki (W353,tr601 n.t, tr 1,1) za 42,09 zł
No i nie wiem - czy to to samo ale inaczej nazwane, czy są to dwie różne części? Którą nabyć? Może obie? A może ktoś z was ma taką kompletną stacyjkę z Wartburga 1.3 do ożenku, z kulczykiem?

Czarny,M
Gość
Wysłany: 2009-06-05, 06:45   

wkład to chyba będzie ten trójkącik, te 3 styki ze środka,

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-06-05, 21:57   

Papieju, zadzwoń do gościa z Motirexu bo tylko on tak naprawde wie, co to za części kryja sie pod tymi nazwami, a Tobie potrzeba pewnie nowe styki w środku,które sie wytarły/wypaliły a wiec pewnie chodzi o "Wkład el. stacyjki". Kosta el to prawdopodobnie ta "szybkozłączka" w która wchodzą kable ze stacyjki.

wnuq
Gość
Wysłany: 2009-06-06, 10:47   

mam pół stacyjki(bez blokady-odkręcasz swój bębenek i zakładasz mój)z dwoma kluczykami.na bank działająca prawidłowo

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-06-06, 23:32   

Ja przed rozbebeszeniem stacyjki sprawdziłbym przewody, ich mocowanie. Próbować odpalić na "krótko". Odłączyłbym przewód prowadzący do automatu rozrusznika i sprawdziłbym czy pojawia się napięcie na styku odłączonego przewodu po przekręceniu kluczyka w pozycję "rozruch" (kilka prób)
Powodzenia.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-06-17, 22:04   

Wysypała się tobie ta plastikowa kostka z tyłu stacyjkii nie zwierają blaszki do końca po przekręceniu kluczyka. Rozepnij kable wyjmij tą plastikową część stacyjki rozbierz ją i zobacz czy nic nie jest przypalone jesli jest coś przypalone przeczyść jeśli wtopiona jest któraś koncówka od kabli to musisz wymienic tą kostkę.Przerabiałem to u siebie po przekręceniu stacyjki kontrolka od ładowania się swieciła ale nie odpalał samochód to jest winowajca.Nie musisz wymieniac całej stacyjki wystarczy wymienic tylko ten plastikowy element do którego są podpięte kable po wymianie tego pierdułka powinno wszystko zadziałąć.

papieju
Gość
Wysłany: 2009-06-18, 10:12   

Ok,dzięki za sugestie, powalczę w wolnej chwili. Mam na oku całą stacyjkę, to ją zdemontuję, przejrzę w jakim jest stanie i ewentualnie poprawię tę kostkę i założę u siebie. Póki co jakoś mu przeszło i teraz kręci na dotyk.

Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2009-06-18, 10:43   

http://moto.allegro.pl/item660106704_stacyjka_trabant.html

nie wiem czy podpasi ale podobno sprawna :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi