|
Kod lakieru |
| Autor |
Wiadomość |
Piotr Wieczorek
Gość
|
Wysłany: 2009-05-30, 18:29
|
|
|
Witam.
Gdzie w Trabancie 601 mogę znaleźć kod lakieru ?
Pozdrawiam,
Piotrek |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2009-05-30, 21:43
|
|
|
| musisz zdjąć lewy przedni błotnik, tam będzie siedział chomik on ci powie jaki kod. |
|
|
|
 |
Tomasz K.
Gość
|
Wysłany: 2009-05-30, 22:11
|
|
|
| a to ma jakiś sens? wiem że dziwne pytanie ale po tylu latach to i tak lakier wyblakł... |
|
|
|
 |
Piotr Wieczorek
Gość
|
Wysłany: 2009-05-30, 22:25
|
|
|
| Sens ma taki, że były już porobione zaprawki, muszę trochę dokończyć, bo mnie denerwują, i trzeba pomalować pas tylny, bo jest okropny. Jest mi potrzebny |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2009-05-30, 23:22
|
|
|
Najlepiej kup farbę białą, szarą i niebieską, zmieszaj razem (możesz dodać trochę beżowej) wylej na duroplast i po 3 miesiącach kod lakieru będzie możliwy do odczytania w świetle ultrafioletowym.
A tak na serio to nie ma KODU LAKIERU !!! |
|
|
|
 |
TrabiVR6
Gość
|
Wysłany: 2009-05-31, 01:39
|
|
|
| Jedz tam gdzie dorabiaja lakiery zostaw im np. atrape i napewno cos dopasuja :] |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2009-05-31, 02:29
|
|
|
| a kiedys ktos zajechal tekstem, ze ten numer na blotniku to kod lakieru :) tylko dlaczego dwa takie same szampańskie beże miały różne kody ;) |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2009-05-31, 16:42
|
|
|
| mi dorabiali lakier ale niestety się różni, za to w spreyu z motipa dobrałem kolorek identyczny zieleń groszkowa l 76w :D weź jakąś małą część trabanta tylko najpierw wypoleruj lakier i coś dobierzesz |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2009-06-01, 08:03
|
|
|
| a ja dostałem kiedyś od znajomego lakier nitro z czasów nieboszczki komuny albo z 90 lat - właśnie groszek :) chyba najladniejszy kolor na Traba :) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2011-04-19, 20:24
|
|
|
| odświeżam tamat jaki kod lakieru czy nazwa (nie wiem co ważniejsze) jest dla najbardziej popularnego koloru polówki, mam na myśli ten brudny biały? |
|
|
|
 |
Qba
Gość
|
Wysłany: 2011-04-19, 21:02
|
|
|
| Ja też mam pytanie o kod, nazwę, albo oznaczenie koloru z jakiejś współczesnej palety zbliżonego do tego lakieru :) |
|
|
|
 |
Qba
Gość
|
|
|
|
 |
Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
|
Wysłany: 2011-04-20, 10:01
|
|
|
Powtórzę za JaJerem: Trabanty nie miały kodu lakieru. Lakiery miały jedynie nazwę swojej barwy.
Najbardziej powszechny kolor z ostatnich lat produkcji to papyrusweiss
Ten szary, o który pyta Qba, to prawdopodobnie alaskagrau |
|
|
|
 |
jasiujasiu1
Gość
|
Wysłany: 2011-04-20, 11:23
|
|
|
kiedyś próbowałem dobrać kolor po nazwie, ale się nie udało. Być może ze względu na naturalne płowienie oryginalnego lakieru. odrobina białej bazy załatwiła sprwę.
jeden z producentów lakierów
kolory
może się przyda. |
|
|
|
 |
jasiujasiu1
Gość
|
|
|