Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trzeszczenie z zawiaszeniu 1,1
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2009-05-23, 10:15   

Tak się podpytam żeby sobie oszczędzić pracy. Trzeszczy mi zawieszenie z przodu. Mam wrażenie że trzeszczą amortyzatory. Przypomnę że trabant ma 50 tys od nowości i nic nigdy nie było tam robione. Trzeszczenie podczas jazdy jest tak delikatne że łudząco przypomina stukanie wahaczy na sworzniach. Ale to raczej wykluczam chociaż nie na 100% bo jeszcze tego nie rozkręcałem. Przy manewrowaniu trzaski są głośniejsze i mam wrażenie że to sprężyny (albo jedynie przenoszą dźwięk). Przy hamowaniu przy nurkowaniu przodu również jest podobnie. Kędzior podpowiadał że mogą to być łożyska amortyzatorów. Moim okiem stawiam na amory ale może usterka jest banalnie prosta ? Powiedzcie gdzie mam grzebać ?:-)

g-olab
Gość
Wysłany: 2009-05-23, 10:36   

a sa trzaski jak skrecasz kierownica?? w sesie ze jak stoisz i zaczynasz krecic kiera w jedna ze stron i nagle trach??

magik
Gość
Wysłany: 2009-05-23, 10:40   

tak zupełnie w miejscu to nie sprawdzałem ale to możliwe. Czasami to przypomina jakby sprężyna dostała napięcia i nagle puszczała.

g-olab
Gość
Wysłany: 2009-05-23, 11:18   

kumpel mial tak jak, zamontowali mu gaz i zabardzo wkrecili srube mocowania miksera(wkrecili w kolumne), i chaczyla o sprezyne i wlasnie takie trzaski byly, a ja mialm trzaski sprezyny jak mi sie ona zlamala, ale jak to ma 50 tys i stal ten trabik to faktycznie moga byc to juz amorki.

wnuq
Gość
Wysłany: 2009-05-23, 14:47   

to albo łożyska amorków,albo końcówki drążków w zwrotnicy są zapieczone

arek_353
Gość
Wysłany: 2009-05-26, 21:15   

łożyska amorków - tez to miałem , nawaliłem smaru na talezyki i pomogło

magik
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 07:52   

A czy jeśli mi kierownica wpada w wibracje w przedziale 80-90 na h to moze być wina np amorków. Luzów na drążkach nie ma. Wibracje są tylko w tym przedziale

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 09:04   

Bo masz stare opony, które się rozplaszczyły od stania na asfalcie. Opony do wymiany i koła do wyważenia.

Pelu
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 10:22   

u mnie kierownica wibrowala do momentu jak nie zmienilem oslon przegubow zewnetrznych, wymylem dokladnie przeguby ze starego smaru ,dalem nowy i i jak reka odjal.ale to przyczyn moze byc sporo

g-olab
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 10:28   

wywazenie kol, od tego bym zaczal :)

Prorok601
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 11:20   

Powoli zaczynasz zauważać wszystkie tradycyjne bolączki trabanta 1,1.. Pamiętaj, że jest to samochód bardzo "niedoskonały" i walka z malutkimi niedomaganiami jest jak walka Don Kijota z wiatrakami... Syzyfowe prace... czy coś
Jeszcze nie spotkałem polówki, w której nie byłoby bicia w przedziale 80 - 100 km/h. U siebie szukałem przyczyn bardzo długo.. wymieniłem tarcze, opony, wyważyłem felgi cudowałem z tym zawieszeniem bardzo długo... bez powodzenia.
a tak swoją droga to niektórzy mogą twierdzić ze mój Zielony to akurat zły przykład...

g-olab
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 17:30   

Jak ja mialem bicie przy 90-110km/h, to przyspieszalem do 130 i wtedy luzik ;p

magik
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 17:31   

no też to zauważyłem :-)

Rafal D
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 18:58   

wyczysc i nasmaruj tulejki na drazku stabilizacyjnym przy laczeniu z sankami silnika ( albo na poczatek psiknij tam smarem w spraju )

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-05-27, 20:27   

pierwsze @!#$ słyszę :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi