Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Swap silnika, przeróbki itd - sporo pytań
Autor Wiadomość
Tomasz K.
Gość
Wysłany: 2009-05-19, 15:14   

Społem pewnie masz rację, może przy odrobienie szczęścia uda mi się kupić od kogoś już Trabiego po zmiankach i przeróbkach :) zawsze troche taniej wyjdzie(chyba)

g-olab
Gość
Wysłany: 2009-05-19, 15:34   

jezeli ktos sprzedaje samochod po takiej na 1.8 to zastanow sie czemu to robi :)

Tomasz K.
Gość
Wysłany: 2009-05-19, 15:55   

zależy o której cenie mówimy jeśli niska to znaczy że coś nie tak - bo w sumie nie wiem jak można włożyć tyle pracy i później tanio sprzedać, a jeśli już drożej - może się znudził Trabant? :) nie wiem. Pewnie skończy się na tym, że nie kupię Trabanta - zresztą nie wiem jak w całej Polsce, ale na Podlasiu jest ich na prawdę mało, bardzo mało... Zresztą pożyjemy zobaczymy, nie wiem co przyniesie przyszłość :)

g-olab
Gość
Wysłany: 2009-05-19, 16:48   

jezeli ktos sprzedaje samochod w ktory wlozyl tyle pracy i kasy, to albo zona mu kaze;p, albo to jest taka rzezba z ktora nie da sie juz nic zrobic :), takie moje zdanie :)

Tomasz K.
Gość
Wysłany: 2009-05-19, 19:08   

Jaco007 a ile teraz kucyków ma Twój Trabik?

krzyho87
Gość
Wysłany: 2009-05-19, 22:08   

Jedyne czego może chcieć diagnosta to zmiana informacji o silniku. Tj. pojemność i moc. Masz dokument zakupu to masz spokój. Silnik teraz jest częścią zamienną. Hamulce i zawieszenie mają być sprawne. Jak będą to nikt nie będzie się zastanawiał czy tarcze z przodu to trabant 1.1 czy golf, punto czy inny kadet. czy sprężyny to oryginał czy zestaw tuningowy.

okey a co jeśli ja mam zamiar przerzucić cale zawieszenie z innego samochodu, i na pewno zmieni się szerokość pojazdu bo zawieszenie będzie od vw polo.Dużo kłopotów będzie z przeglądem ? bo zarejestrowany to już on w sumie jest...

Tomasz K.
Gość
Wysłany: 2009-05-19, 22:14   

krzycho87
może tutaj coś znajdziesz
http://forumprawne.org/pr...-terminami.html

moim zdaniem i tak będzie musiał zobaczyć Twoją furke rzeczonawca

Jaco007
Gość
Wysłany: 2009-05-19, 22:45   

Teraz ma około 60KM, na hamowni nie byłem jeszcze bo jak pisałem, jest on na dotarciu. Jak chcesz sie zabierać za Trabanta, to mocno się nad tym zastanów, bo to jest naprawdę rzeźba, no ale później jazda takim autkiem to tylko i wyłącznie przyjemność :D Jak zrobię swojego w całości to dopiero wtedy będę mógł się nim pochwalić ;) Teraz to śmigam nim od czasu do czasu bo cały czas coś w nim robię.

g-olab
Gość
Wysłany: 2009-05-20, 12:53   

z zawiecha mozesz zrobic co chcesz, nie slyszalem zeby to trzeba by zglaszac, silnik musisz zglosic bo to jest zmiana pojemosci i duza ingerencja w konstrukcje samochodu, mowie o silniku 1.8, 1.3 wkladasz i smigasz i nikt ci nie dojdzie czy to 1.1 czy 1.3 chyba ze ci sciagnie glowice i pomierzy a tego nikt nie zrobi :), no chyba ze jakos przez swiece zmirzy ci skok tloka :P

krzyho87
Gość
Wysłany: 2009-05-20, 13:33   

robić co chce... tylko jezeli ja wkładam zawieszenie (problem w tym ze mam wsio kupione) od polo i jest one szersze o jakies 12 cm(nie pamietam dokladnie) dojdzie do tego szersza opona bo na waskich nie ma sensu ... silnik swoją droga. Poszerzyć nadkola też nie problem. Wszystko to zeby zamontowac musze troche ingerowac w bude. przód bedzie na sankach i mocowanie musze przerobić bo te trabantowskie to nie dosc ze "szit" to nijak nie pasuje.
Co bedzie jak taki przerobionym juz trabantem zajade na badanie, tego sie obawiam najbardziej?

ps jakikolwiek inny silnik w trabancie ze starym zawieszeniem... ja bym sie dygał tym jeździć :P

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2009-05-20, 14:09   

Jak zajedziesz ładnym Trabantem. Jak Trampek będzie zrobiony z głową i będzie sprawny, to nie powinno być problemu.
Na stacji kontroli też ludzie pracują, najczęściej tacy którzy co najmniej lubią motoryzację. A takie wozidło to rarytas. Pojedziesz tam gdzie to docenią.

g-olab
Gość
Wysłany: 2009-05-20, 15:08   

szeryfie najwazniejsze by kola byly schowane czyli nie wystawaly po za zarys samochodu, to bedzie git :) takie moje zdanie :)

Tomasz K.
Gość
Wysłany: 2009-05-20, 17:47   

Jaco007 - ile mniej więcej trzeba wydać na silnik z Wartburghini i jego kompletny remocnik ;)? I tak jak pisałeś rozumiem, że przy takiej zmianie jedyne koszta to: silnik i ewentualny remont, o który się dopytuję?

P.S
A taki Trabant 1.3 jaki masz czas od 0-100 km/h?

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2009-05-20, 17:59   

100 km/s?
to 300x więcej niż prędkość dźwięku :P

chyba 100 km/h...

poprawiłem Q

Tomasz K.
Gość
Wysłany: 2009-05-20, 21:05   

haha :D niezłą gafę walnąłem ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi