Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sufit
Autor Wiadomość
Jurczak
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 13:15   

Czym najlepiej przykleić koc jak odpadł i już zeskrobię tą wstrętną gąbkę ?

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 15:47   

klejem.
kocyk przyklej do nowej gabki i gabke do sufitu.

Jurczak
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 18:27   

Ale jakiej gąbki? A nie da się tego bezpośrednio ?

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 18:53   

nie da sie parasola w dupie otworzyc.
po cos ta gabka byla...
nie wiem moze wilgoc wchlaniala by maszumow nie bylo na kocyku?

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 19:19   

nie da sie parasola w dupie otworzyc.
Ale słoik się da :D

mistrz cietej riposty...i nie otworzyć a peknąć Q

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 20:26   

moze kedziora natchnelo i obracal zwieraczami :D ?

cizik
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 21:29   

Bardzo prosta sprawa z dziewczyną zajeło mi to 15 minut
Gąbke olej,zdrap starą dotnij nowy materiał(z zakładką 3 cm ) ,kup dobry butapren i wałek mały malarski z tacką.Nalewasz butapren do tacki nastepnie wałkiem roprowadzasz klej (pamietaj samemu nie dasz rady mus byc ktoś do pomocy)gdy klej rozprowadzony przyłóż materiał od przedniej szyby (mając w gotowości czysty wałek) i tym wałkiem rozprowadzasz materiał by nie bylo żadnych fałd. Ja sie teraz ciesze żółciutka podsufitka pełna rewelacja.
Powodzenia

Goofy
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 22:29   

Zależy jaki materiał, bo butapren lubi przesiąkać... Jak już kleisz do dachu bezpośrednio to polecam klej kontaktowy Moment stosowany zgodnie z instrukcją na pudełku i na czystą powierzchnie daje świetny efekt :)

cizik
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 22:51   

Ja mam cienki materiał(coś jak polar ) i nie przesiąka ,poprostu trzeba dać odpowiednią warstwe a nie lać jak z wiadra i nie ma szans .Tym bardziej że mam jasną posufitówke

Jurczak
Gość
Wysłany: 2009-04-09, 15:52   

No dobra ale jak z oryginalnym kocem który wiadomo jest dość gruby. Mówicie moemnt?

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-04-09, 16:05   

to juz zal kasy na kawalek gabki wydac?
i tak oddacie auto na szrot zanim drugi raz spadnie podsufitka z powodu sparcenia gabki.

Jurczak
Gość
Wysłany: 2009-04-10, 09:51   

No nie wiem. Mi komple mowia ze za 30 lat dlaej bede trabantem smigal. Heh. Ale zobaczylem ze oryginalny koc ma od spodu zgumowana warstwe od kleju wiec nic nie wsiagnie i mozna na walek malarski kleic. Swieta Swieta alleluja czas na kilka ulepszen jak w koncu ten dahc centralny i naglosnienie z bmw 7 2007 rok. Pozdrawiam i zycze smacznego jajeczka

Mac-601
Gość
Wysłany: 2009-04-11, 19:20   

Z Butaprenem jest taki problem że trzeba rzeczywiście uważać żeby nie przemakał, mnie np. przez sztruks przemókł, może patent z wałkiem jest bardziej fachowy niż z pędzlem.

Z tym że ja sie męczyłem z butaprenem o rety, długo, raz że przemókł, długo schnie do związania więc albo odpadają ręce, albo jakaś konstrukcja z kiji w środku, ja poległem. A na koniec, następnego dnia, i tak porażka bo cała cudowna podsufitka spadła mnie na twarz , na szczęście jak wyjeżdżałem z domu więc wdeptałem hamulec i wygrzebałem się spod tego cholerstwa.

Ostatecznie przykleiłem moją podsufitkę do dachu klejem w sprayu (BOLL – klej w sprayu) i generalnie polecam tą metodę - nie ma szans żeby przemokło, chwyta od razu, rozprowadza sie równomiernie i trzyma sie już rok.

Polecam zrobić to fachowo bo strasznie głupie uczucie jak ci dach spada na oczy:

Ciemność widzę, ciemność..

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-04-11, 19:42   

mnie oryginalna podsufitka przykryla w nocy na zlocie :D
qbsowa chyba tez w Zwickau :D

cieplej było [;

tylko trzeba pamiętać jak klej trzyma w wyższych temperaturach :)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-04-11, 20:14   

coś w tym jest bo moja też odpadła w nocy. Ja jako naprawę wybrałem opcję sprzedaży samochodu :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi