Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
szerokość wieńca koła zamachowego [601]
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2009-04-04, 17:33   

Z tego co się juz zorientowałem były grubsze i węższe wieńce zębate. Czy ktoś wie kiedy nastąpiła zmiana konstrukcyjna?. Interesuje mnie też to czy w związku z tym były zmiany np. bendiksu. A może do tego pasuje jedynie 6v rozrusznik starego typu (tak jak w pierwszych wersjach) jakieś sugestie ?

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-04-06, 22:36   

Wszyskie bendiksy powinny pasować do wieńca zębatego czy jest gruby czy węższy.W latach 60 były nieco grubsze wieńce ale w latach 70 przestawili się na oszczędności i zaczeły wychodzić te cieńsze wieńce zębate.Zresztą co to za różnica oby bendiks zazębiał i silnik palił i tak do tego nie zaglądasz codziennie.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-04-07, 06:51   

magik by zaglądał :)

magik
Gość
Wysłany: 2009-04-07, 08:16   

Straszna choroba z tymi trabami :-) czasami zastanawiam się nad takimi rzeczmi że chyba w zwickau o nich nie myśleli. Ogólnie mam auto z lipca 1977 i wszystko ma byc tak jak opuściło fabrykę. Co do oszczędności Yogi to chyba się zgodzę. Wczoraj wygrzebałem dwa nowe kable masowe do aku. niby takie same a jeden dłuższy drugi krótszy. Śmiałem się myśląc "były cięcia" :-) I weż tu zgadnij który z którego roku :-) Męczy to zboczenie....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi