Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] Brak tylniego tłumika
Autor Wiadomość
kiler090
Gość
Wysłany: 2009-04-05, 19:02   

Witam interesuje mnie taka sprawa jak wygląda jazda trabem 1.1 bez tylnego tłumika tzn. przedni ok + wspawana rura do tylu. Jak to wpływa na prace silnika osiągi i na dziwiek?? Z góry dzięki na informacje PozDDRawiam

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2009-04-05, 19:36   

Na samym przednim tłumiku będzie głośno, gdyż jest (powinien być) przelotowy. Jeśli chodzi o moc to nie powinno być odczuwalnej różnicy.

kiler090
Gość
Wysłany: 2009-04-05, 20:16   

Głośny a może jakieś przyrównanie do czegoś? Znaczy mi chodzi czy da sie tak jeździć czy raczej nie od razu dodam ze lubię jak autko cos słychać, ale nie nawidze jak ryczy ze szok a gowno jedzie. Wiec jak bedzie za głośny to montuje stanadarytowy lepszy tłumik tylni (mam możliwość tanio kupić używkę). A może jakieś rady żeby trabi troszkę lepiej mruczał, ale żeby znowu nie wył jak nie wiadomo, co??

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2009-04-05, 20:30   

Na samym srodkowym bedzie ryczal jak jelen na rykowisku :P Strasznie nie czysty dzwiek porównywalny do starego poloneza z rozwalonym wydechem :) zamontuj jakiś "sportowy" wydech bedzie bardziej ogarniety dzwiek

grubas
Gość
Wysłany: 2009-04-05, 21:16   

Ja jeździłem przez 1,5 tygodnia bez tylnego tłumika na samym pierwszym (czekałem aż z motirexu przyjdzie). Cóż z chęcią bym do tego czasem powrócił, na wolnych obrotach tak miło bulgotał, a jak się hamowało silnikiem strzelał z wydechu :) . Ale na dłuższą metę bardzo męcząca była taka jazda i dziwnie się ludzie patrzyli na mnie heh.

Kargul
Gość
Wysłany: 2009-04-06, 07:12   

No ale kolega pisze ze za tłumikiem wspawał by rure do samego końca auta.... Ja tam miałem za przednim tłumikiem była wspawana rura i wylot zrobiony jak w seri, było nadal cicho a miał fajny pomruk, w kabinie można było bez problemu normalnie rozmawiać nawet przy wysokich obrotach. Ja polecam, wiadomo ze na samym przednim tłumiku jak nic za nim nie będzie to ryczy jak głupi, jeśli będziesz miał wszędzie szczelny wydech to będzie fajnie chodzić

Pelu
Gość
Wysłany: 2009-04-06, 16:24   

u mnie jest dwururka i na srodku przelot chyba cinquecento i nie chodzi jakos strasznie glosno,jezdze tak od 5 lat,a jezdze sporo

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-04-06, 16:43   

jak ci strzelal to miales zle ustawiony zaoplon [;

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2009-04-06, 16:48   

Moim zdaniem strzelanie jest wynikiem braku drugiego tłumika(rozprężającego czy jakoś tak). Też mam tylko jeden tłumik i też strzela.Jak miałem dwa nie strzelał.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-04-06, 18:33   

taa, w wydechu dopala się mieszanka. U mnie było to samo, a miałem prosty wydech i tylny tłumik przelotowy ultera i jak schodził z obrotów to też strzelał. norma mój chodził dosyć głośno ale mi się to akurat podobało :D

Bochen
Gość
Wysłany: 2009-04-06, 22:09   

bo ty wieśniak jestes :d

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-04-07, 06:51   

foch...

gonzo
Gość
Wysłany: 2009-04-07, 15:09   

gdzie riposta????!!!!;)

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-04-07, 18:08   

ja mam jakos eden tlumik i strzelal mi dopooki Michaś mi zapłonu nie przekręcił [;

abri
Gość
Wysłany: 2009-04-08, 11:42   

A testował ktoś motocyklowy przelot w Trabim zamiast ostatniego tłumika??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi