|
delux |
| Autor |
Wiadomość |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2009-03-28, 19:54
|
|
|
i duże swiatło przciwmgłowe i wsteczne.Do tego zależnie od rocznika te "skóre" lub tapicerke taka jak w polówkach.
btw co to za podciśnieniowy włącznik wycieraczek??pierwsze słysze |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-03-28, 22:24
|
|
|
| Mam en patent Wpina się to w obwód spryskiwacza przez rurki a a kable od wyłącznika podciśnieniowego wpina się w obwód instalacji silnika wycieraczek Pompując ręczną pompką płyn włączają się wycieraczki. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2009-03-29, 02:06
|
|
|
duze lampy z tylu to byly tylko do momentu obowiazku posiadania ich. wtedy kazdy trabant zostawal w nie zaopatrywany i staly sie mniejsze. a ze wczesniej nie bylo obowiazku to na zyczenie ladowali je do deluxow ale ze nie chcialo im sie bardzo kombinowac na wieksza skale to brali halogeny od wartburga i przerabiali na lampki do traba :)
zapomnialiscie jeszcze o lampce oswietlenia komory silnika. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-03-29, 11:40
|
|
|
| A czy jest ktoś kto mógłby się pochwalić orygianlnym zestawem narzędzi prócz klucza do kół i lewarka :] ? Z tego co wiem w starszych wersjach były sporo bogatsze ? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2009-03-29, 12:22
|
|
|
bochen ma torbę na narzedzia
a ja mam DDRowskiego elfika :) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-03-29, 12:39
|
|
|
bardziej mnie interesuje sprzęt niż torba :-] Torby były większe i mniejsze. Te większe np mieściły małą smarownicę w pierwszych modelach Bardziej mnie interesuje jak wyglądały narzędzia. Najbardziej kombinerki i śrubokręt a tych tez było kilka rodzajów chyba. Zobaczymy co kto ma.... Ja mogę zrobić zdjęcie swoich. Jak wygrzebię. A może ktoś ma oryg pojemniczek na smar ?
katalog 70 r
katalog 73 r |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2009-03-29, 13:23
|
|
|
nie wiem czy wiesz o jakiej torbie ja mowie? takiej skorzanej czworokątnej ksztaltem pasujacej do bagaznika trabanta z pieknym napisem trabant zlotą czcionka pisanym z czerwonym srodkiem :)
marcin pokaz. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-03-29, 13:28
|
|
|
| wiem o czym piszesz ale to raczej nie jest seryjny wyrób. Bardziej okolicznościowy, lub po prostu jakaś tam torba z ddru. W polsce tez było mase takich gadżetów do polskich aut |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2009-03-29, 15:31
|
|
|
| mam gdzieś oryginalny zestaw 1990 |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2009-03-29, 16:39
|
|
|
 |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2009-03-30, 19:01
|
|
|
| zestaw 73r maił mój ojciec w trabancie...niestety w 90 r poszedł razem z trabem...wtedy tez je kradli...nic sie nie zmieniło |
|
|
|
 |
|
|