|
krzywy Trabant |
| Autor |
Wiadomość |
Michał Wyszyński
Gość
|
Wysłany: 2009-02-27, 00:52
|
|
|
cześć koledzy
Mam taki problem którego nie mogoe rozwiązać. Mianowiceie mój trabant krzywo stoi, tzn jest pochylony na lewa strone ok 5cm w stosunku do prawej. Trabanta mam od nowości wiem że kiedyś miał peknieta jaskółke i to pewnie od tamtej pory sie ciagnie. W tamtym roku miałem wspawaną nowa jaskółkę wszystko idelnaie było wymierzone, jest nowy resor i nowe wahacze jednak dalej jest lewa stona nizej od prwej. niby jak auto stoi na podnośnikach to wszystko z zwieszenia zwisa jednakowo mierząc do podłoża ale jak go postawie na kołach to lewa strona siada zawsze bardziej.
Czy jest jeszcze jakiś sposób aby to skorygować i co może jeszcze na to wpływać? |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2009-02-27, 11:11
|
|
|
Skoro twierdzisz, że na podnośniku wszystko jest OK a po postawieniu na koła lewa strona siada, to wydaje mi się, że to może być tylko resor.
Nie wiem czy dobrze myślę ale chyba innej możliwości nie ma. |
|
|
|
 |
Michał Wyszyński
Gość
|
Wysłany: 2009-02-27, 23:41
|
|
|
| no mozliwe że jakies tan resor jest nierówny, spróbuje go na odwrót założyć i zobacze wówczas, chociarz na starym resorze też siadał na lewą strone |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2009-02-28, 00:14
|
|
|
| Kiedyś tak miałem i po dokręceniu mocniej śrub ściągających go po stronie na której stał wyżej się obniżył... |
|
|
|
 |
Arek Mikuła (Miki)
Gość
|
Wysłany: 2009-02-28, 23:27
|
|
|
| Siema.Szukasz problemu w przednim zawieszeniu ,a ja bym proponował ,żebys jeszcze sprawdził czy z tyłu nie masz peknietego resora albo sprężyny ,czy sie przypadkiem nie ułamała.Oczywiscie zależy czy masz sprężyny czy resor.Spróbuj także z odwruceniem resora ,może pomoże.Jaskółke zapewne masz dobrze wspawaną , no chba, że zapadła ci sie podłoga przy ściance grodziowej ,ato bedzie już miało znaczenie.Mój Trabi leży na boku (tzn.na prawych kołach i opaetym dachu o ściane) 3 lata i jestem ciekawy jak bedzie stał jak go opuszcze na koła.Jedna wielka niewiadoma.PozDDRawiam. |
|
|
|
 |
Michał Wyszyński
Gość
|
Wysłany: 2009-03-01, 00:11
|
|
|
| tył stoi prosto, resor z tyłu nie wydaje sie pekniety, podłoga była zgnita na przodzie ale została pospawana, mozliwe że tam coś było przestawione. Nie wiem czy jest na to jakiś sposób. Prawa stona nie chce siąść jak należy wygląda to nieciekawie, prawe koło jak u terenówki ma prześwit. Myślałam coś pod resor dać z jednej stony ale nie wiem czy to coś zmieni i czy resora nie uszkodze. |
|
|
|
 |
Arek Mikuła (Miki)
Gość
|
Wysłany: 2009-03-05, 22:42
|
|
|
| Hej co do krzywego trabiego to chyba bedzie faktycznie problem z krzywo wspawaną jaskółką.Ciężko powiedzieć coś więcej na temat jak sie ni widzi bryczki.Mam jeszcze jeden pomysł jak to rozwiązać, ale to wytłumaczyłbym ci na telefon, bo opisać tego nie potrafie, ale wytłumaczyć już tak.Wysle ci numer w wiadomości prywatnej.Nara. |
|
|
|
 |
Niutek
Gość
|
Wysłany: 2009-03-23, 20:54
|
|
|
| Ja jak wymieniłem resor też mi siadł na lewą stronę z tym ze ja resor rozebrałem wyczysciłem, wymalowałem i przesmarowałem grafitem pomiędzy piórami i nie polecam takiego zabiegu. W tym tygodniu zakładam inny resor to podziele sie efektem koncowym. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-03-24, 08:54
|
|
|
| i co teraz włożysz nienasmarowany ? Szukałbym błędu w umiejętnościach niż w smarowaniu resoru. |
|
|
|
 |
|
|