Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ekonomizer Trabant 1,1
Autor Wiadomość
strzałka007
Gość
Wysłany: 2009-03-08, 23:00   

Witam chcialbym sie dowiedziec czy ekonomizer pokazuje dokładnie ile litrów/100 łyka samochod w danym momencie lub cos w sensie ; malo, sredno, duzo itp.. No i jaki kupic i jak go zamontowac??

Z góry dzieki. Pozdrawiam:) (Ps. nie widzialem wszesniej tego tematu na forum)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-03-08, 23:04   

polówka nie miała ekonomizera. pokazuje tak na oko ile właśnie wcina nasz trampek

strzałka007
Gość
Wysłany: 2009-03-08, 23:26   

Wiem ze nie miala, ja chce sobie takie cosik sprawic do mojego dlatego pytam:) Dziex;] a wiesz moze jak to zamontowac?? i jaki mam najlepiej kupic (od warburga, fiata 125..??)

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 00:12   

znajdz sobie wakuometr (przyrzad do pomiaru podcisnienia).

wnuq
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 15:21   

w maire pasuje z fiata 125,z zastawy lub skody 105 pasuje niemalze idealnie

strzałka007
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 22:39   

Ok a co powiecie na to http://www.allegro.pl/ite...ekonomizer.html ?? bedzie pasowac do silnika 1,1 no i jak to podłaczyc???.... Trzeba cos jeszcze miec? jakies dodatkowe czesci? wolalbym zamontowac ten licznik w mojesce mojego (bez ekonomizera) niz gdzies na tapicerce jak inne montowane na nóżce.

Dzieki. Pozdro i sory za kłopot;]

grubas
Gość
Wysłany: 2009-03-10, 13:51   

oprócz zegara zdało by się mieć przepływomierz, ale w 1.1 nie ma na niego specjalnie miejsca na wężyku od paliwa. Można co najwyżej zamontować na powrocie, ale wówczas im więcej diód się pokaże tym bardziej będziesz oszczędnie jechał. Lepiej poszukać coś w stylu wakuometra, albo tak jak Wnuq radzi od fiata 125, zastavki lub skody 105.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2009-03-10, 17:28   

jaki problem przedłużyć ten wężyk do gaźnika....
to że miejsca nie ma to nie znaczy że sie nie da założyć...
a pokazywanie przepływu na powrocie to daj spokój...
cały czas będzie full bo tam napierdziela benzyna jak szalona

strzałka007
Gość
Wysłany: 2009-03-11, 18:19   

Jestem zdecydowany miec ekonomizer z warburga...
http://www.allegro.pl/ite...ekonomizer.html czyli da sie to podłaczyć? (od tego wychodzi wezyk ktory podpinam pod wezyk paliwa ktory idzie do gaznika, podpinam + i - i juz działa?? Dzikuje wszystkim ktorzy sie udzilają i przepraszam za klopot ktory sprawiam innym... Podro;]

Sikor
Gość
Wysłany: 2009-03-11, 18:22   

Do tego musisz mieć jeszcze przepływomierz, czyli urządzenie które zlicza ilość cieczy. Podpinasz to w 1,3/1,1 pomiędzy odstojnikiem przy gaźniku a wlotem do komory pływakowej, inaczej będzie pokazywał idiotyzmy. Pamiętaj, ze tym zegarem z 353 nie możesz zamienic zegara z 1,3/1,1, bo w nim jest elektronika od kontroli ciśnienia oleju, której w zegarze od 353 niet. Poniał?

Sikor
Gość
Wysłany: 2009-03-11, 18:26   

Acha, przepływomierz musi być z wartburga. Trabantowski nie ma komory wyrównawczej i przy zasilaniu poprzez pompę będzie również nie zawsze dobrze wskazywał.

strzałka007
Gość
Wysłany: 2009-03-11, 18:27   

Yhy panimaje juz wszystko... Tak jak przypuszczałem troszke z tym roboty jest. Dzieki Wielkie za odp. Pozdrawiam serdecznie i szerokosci zycze;]

wnuq
Gość
Wysłany: 2009-03-11, 19:42   

czyli nie jest to takie łatwe i tak szczerze mówiąc to ja sie poddałem i nie mam ekonomizera

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2009-03-11, 20:28   

Moze nie z trabanta, tylko lepiej kombinowac od czegos innego? Golf, bmw...

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-03-11, 23:23   

Wakuometr byłby najlepszy, tylko trzebaby dać jakąś jakąś obudowę, i wstawić np. w miejsce nawiewu od kierowcy.
U siebie testowałem wakuometr z Fiata, ale wskazówka nie dochodziła do końca zielonej skali, tak jakby podciśnienie w kolektorze było za niskie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi