Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] Stuki w zawieszeniu...
Autor Wiadomość
Jerzy
Gość
Wysłany: 2009-02-23, 19:06   

Uszanowanko. Mam problem z jakimś "lichem" ukrytym w zawieszeniu. Mianowicie podczas jazdy bo drodze, nie koniecznie nie równej, słychać ciche pukanie dokładnie w 4 kołach. Byłem z tym na diagnostyce i facet stwierdził że te stuki pochodzą od amortyzatorów pomimo że trzymają sprawność! Jest to ciche pukanie tak jakby w deseczkę. Nie wiem jak to określić inaczej. Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Pozdrawiam serdecznie! ;-)

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-02-23, 19:12   

no wlasnie chcialem powiedziec, ze to amortyzatory :)
ale co jak i z czym to nie pomoge bo mi tak puka od kilkudziesieciu tysiecy km :(

Jerzy
Gość
Wysłany: 2009-02-23, 19:30   

Amorki, dokładnie ale szkopuł tkwi w tym że są sprawne! Co w nich wymienić aby przestało pukać bo na prawdę potrafi to człowieka doprowadzić do szału :D

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-02-23, 19:44   

mowie ci kwestia przyzwyczajenia. jak masz jakies audio to nie ma czym sie martwic :) a jak nie masz to pomysl ze to industrilmusic :]

Jerzy
Gość
Wysłany: 2009-02-23, 19:49   

Hahahahhha :-D LOL roku ;-)
Nie no musze to ogarnąć jakoś bo dostanę nerwicy!

Dorota(malina)
Gość
Wysłany: 2009-02-23, 20:07   

U mnie tez występowały takie stuki teraz stuka tylko jeden amor... reszta milczy:) Problem jest taki ze olej ktory jest w amorach jest juz stary i moze nei byc go za wiele mimo tego ze przechodza przeglad. Ja amory mialam regenerowane- tylko wlany zostal nowy olej hydrauliczny i umilkły. Jak wylewalismy stary to bylo go na serio malutenko mimo tego ze amory na przegladzie pokazywaly ok 65 procent amortyzacji. Pozdro aaaa regeneracja amorka jest mozliwa tylko wtedy jak masz oryginalne amorki bo te z motirexu sa nierozbieralne.

picia353
Gość
Wysłany: 2009-03-02, 12:38   

Panowie na 70% stuki pochodzą z mocowań amorków na końcach jest tulejka gumowo metalowa zlikwidowanie tego domowym sposobem to wciśnięcie paseczka gumy w śrubę mocująca amorek do wachacza, albo wymienić tulejkę w amorku :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi