Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dwa alternatory
Autor Wiadomość
grzybcio
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 14:03   

dobra mniejsza o to nie bedziemy się długo z Ciebie śmiali. ale i tak nie potrzebne są ci 2 alternatory jedern wystarczy tylko go dobrze zrób i bedzie ładował a jak Ci nie starczy to sobie kup akumulator żelowy

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 14:23   

I znowu z tematu zrobił sie offtop bo zastanawiacie sie po co to wsadził. Niech wsadza co chce jego trabant świadczy o nim. W kwestii altków wg mnie wartborgini wyjaśnił rzeczowo i w pełni rozumie jego tok rozumowania cały probleb polega na tym aby dostosować język techniczny do sposobu rozumowania naszego kolegi, który myśli o dwóch altkach żeby mógł zrozumieć czy aby napewno koniecznie musi mieć dwa i dlaczego to nie jest taki dobry pomysł...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 15:30   

wielkie mi rzeczy dwa monitory LCD 7 cali...
jeden taki pobiera (u mnie, bo mam, łącznie z odtwarzaczem DVD) 1A prądu...........
dwa to 2 Ampery.......

... a alternator od trocioka/wartburga to niby po byku jest chroniony przed błotem i benzyną...
zobacz sobie ile w nim gnoju jest jak sie pojeździ z rok... więc nie peirnicz takich głupot że nowoczesny alternator jest do bani i trza wkładać jakiś przedpotopowy...
A zamiast powtarzać błędy niemieckich geniuszy i montować alternator tak żeby się na niego benzyna lała, to może lepiej założyć go w innym miejscu, co ????
Może by tak np. zrobić mu chłodzenie elektrycznym silnikiem sterowane czujnikiem temperatury z termostatem ????
Ale po co.. lepiej włożyć 10 alternatorów od trabanta i lać po wszystkich benzyną...

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 20:40   

No przynajmniej starsza generacja alternatorów miala obudowy bez otworow wentylacyjnych. Dla mnie kupno altka kompaktowego, dorabianie do niego kola, przerzucanie na druga strone i jakies zamocowanie go tam to jest przerost formy nad trescia.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-02-02, 08:04   

Altki fia(/u)towskie np nawet pod macierzystą maską były ch*** warte jeśli chodzi o trwałość

papieju
Gość
Wysłany: 2009-02-02, 09:30   

Broń Boże alternator z fiata. Pękają w nich obudowy, to standardowa usterka. Max wytrzymują 100tys, ale to w Fiacie, w innym aucie, zwłaszcza Trabancie, gdzie wibracje większe, nie sądzę aby tyle wytrzymał. Pocieszające jest to, że są za to relatywnie tanie - nowe.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi