Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Piaskowanie auta
Autor Wiadomość
grzybcio
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 11:18   

grile od 601 też są metalowe nie wszystkie ale sa

Potap
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 12:13   

no mój jest akurat "plastikowy"

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 13:12   

chciałbym pozbyć się lakieru na całym smaochodze, na zewnątrz i w środku. Jaki najlepszy sposób??

Aren601
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 13:29   

potap ja czyszcilem np gril szczotką drucianą ale taką miękką złotą/zółtą. nic nie uszkodzilo się

Potap
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 13:38   

miedzianą można jak najbardziej, ale raczej samą tą kratkę, ja duro zacząłem czyścić papierem i całkiem dobrze poszło, tylko na "zakrętach" jest mały problem, byłem wczoraj w sklepach i się pytałem o ten środek co się smaruje i się robią bąble z lakieru i odchodzi, to mieli tylko w spreju i za puszkę prosili sobie 26zł, mówił w sklepie, że momentalnie gotuje, ale szkoda mi kasy na to, dlatego najpierw chciałbym skorzystać z opalarki, tylko żeby nie było tak, że nowy grill będzie trzeba, bo wtedy koszta wzrosną i to znacznie. Także może ktoś używał na DUROPLAST OPALARKI i wie czy można czy nie, teraz czekam na nią jeszcze to nie mogę przetestować, jak nie uzyskam odpowiedzi, to zaryzykuje i powiem co i jak.

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 14:11   

Opalarka raczej nie wypalisz duroplastu, jeśli nie dopuścisz do zapalenia sie farby. Lecz pamietaj, że opalarka nie jest złotym środkiem na usuwanie lakieru, farba wprawdzie zejdzie, zdejmiesz ja szpachelka, ale i tak bedzie sie "mazać" a to co zostało i tak musisz czymś rozpuścić. Najlepsza jest chemia typu "Remosol", tak ze nie żałuj 26 zł za puche, bo szkoda Twojej roboty, tylko bierz, smaruj, i wszystko ładnie zejdzie.

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 16:37   

Kolego mozesz spokojnie urzyc opalarki po podgrzaniu ladnie schodzi szpachelka.Po tej operacji musisz zmatowac papierem sciernym wszystkie niedoskonalosci :) Ja robilem maszke od 601 i wszystko zeszlo bez wiekszych problemow i wygladala
tak

Potap
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 16:49   

no niestety z opalarki nici, leżała na mrozie, po odpaleniu pochodziła przez 15 sekund i już nie chciała później załapać, więc pozostaje środek w spreju.

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 17:51   

A takim środkiem chemicznym w środku też mogę się bawic w usuwanie lakieru??

Aren601
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 21:47   

tak, on od tego jest - wyzej jest napisane

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 21:56   

Tak, tylko scansol trzeba później "zdezaktywować" wodą, bo inaczej dalej będzie reagował z podłożem. To jest dobre rozwiazanie do konserwacji mebli, a nie ściągania lakieru. Moim zdaniem to lepiej robić technicznie. No ale jak chce się komuś niepotrzebnie brandzlować z tym to jego sprawa.

machoony
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 23:41   

dzis odebralismy traba z piaskowania. 450zl calosc + wachacze + sanki. wypiaskowane i wymalowane

ps. trabivr6: nie wkurza cie ta wycieraczka?

Piegus
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 14:13   

Machoony gdzie w końcu piaskowałes?

Potap
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 15:54   

a piaskowałeś sam metal czy duroplasty też?

machoony
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 16:42   

kęty.
sam metal. baranka tez mi zerwali.
dach tez jest prawie czysty bo przesuwalismy traba na dachu :) inne duro bedziemy czyscic recznie w najblizszym czasie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi