Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Piaskowanie auta
Autor Wiadomość
Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-09, 16:59   

No właśnie tym się martwie, że podłoga może być zjedzona, ale od spodu nie widać żadnych dziur, ale nie wiem jak jest z grubością blachy po całości. No więc w wakacje, ewentualnie jeszcze w ferie zimowe będę mógł spędzać dużo czasu przy "skrobaniu" farby, szlifierka oscylacyjna, to ta z drganiami czy taka co się kręci np. w kółko lub pasowa?

machoony
Gość
Wysłany: 2008-12-10, 14:02   

J.J. ile cie kosztowało piaskowanie?
znalazłem zakład w naszych okolicach ale człowiek chce liczyc za metry kwadratowe. ile tego wyjdzie w przypadku budy trabanta?

J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-10, 15:04   

mnie wyszlo 2oo zł :)

Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-10, 16:56   

a co sądzicie o piaskarkach za około 60zł z allegro, które podłącza się do sprężarki i z pistoletu wychodzi wąż, który wsadzamy, np. w wiadro z piaskiem. Może ktoś kupił, używał, lub wie czy to zdaje egzamin, bo tona piasku kosztuje około 40zł, więc bierze o małej ziarnistości i jedziemy i kosztuje nas to zaledwie 100zł i możemy piaskować do woli, bo piasek się nie zużywa.

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-12-10, 18:29   

musisz miec naprawdę hardkorową sprężarkę do tego

Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-10, 21:37   

z tego co pisze na aukcji(ciekawe ile w tym prawdy) sprężarka ma pompować min. 4bar., a max. 9bar.

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2008-12-10, 21:55   

Piasek też musi być odpowiedni.

Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-10, 22:04   

co do piasku, to zależy co chcemy czyścić, piasek ma określaną ziarnistość, jeżeli kupujemy go w żwirowni, a nie nabieramy gdzieś na polu, więc możemy dobrać, nie znam się za bardzo, ale znowu się odwołam do tej aukcji http://www.allegro.pl/ite...ceramiczna.html napisane jest: " naszym pistoletem mozesz piaskowac korundem lub zwykłym
piaskiem budowlanym z ziarnem od 0,1 do 2mm, oczywiście po wcześniejszym wysuszeniu i przesianiu." więc, musi być odpowiedni, ale to dało by się załatwić, tylko czy duraplast to wytrzyma, ale tak jak pisał MARIAN B. który piaskował zderzaki i nie dało rady, więc z duraplastem pewnie będzie to samo, bo jest on dość miekki.

Tycu
Gość
Wysłany: 2008-12-10, 22:18   

Muszę Cię zmartwić, ale takim ciśnieniem i zwykłym pistoletem nie wypiaskujesz budy z Traba. Mam coś takiego, kompresor bije 8 bar, ale grubszej warstwy farby czy głębszych wżerów rudej nie usuniesz. Super sprawa jak masz coś z powierzchownym nalotem, albo jakieś drobne rzeczy, które można uszkodzić używając dużych ciśnień. A co do ścierniwa to najlepszy jest elektrokorund (ok. 10zl/kg), ale można też używać piasku np. dekoracyjnego o odpowiednim ziarnie.

Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-11, 16:38   

no właśnie o to mi chodziło, czy to działa i czy ma sens zakup tego.

Potap
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 15:47   

A jak z opalarką? Nie spali duro? Można spokojnie używać czy lepiej nie ryzykować?

Bochen
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 17:05   

nie spali

Potap
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 23:22   

a nie powygina, czy coś, bo naprawde nie chce zniszczyć grilla, a bez zdjęcia farby do niczego się nie nadaje, bo jest cała popękana.

Bochen
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 03:08   

grill w polo jest metalowy

Potap
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 05:07   

no dokładnie, ale ja chce założyć od 601, bo od polo mi się nie podoba. Maska jest od 601 to i grill by się przydał.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi