|
Kilka pytań |
| Autor |
Wiadomość |
AndrzejSz
Gość
|
Wysłany: 2009-01-29, 16:45
|
|
|
To mój pierwszy post na tym forum, więc WITAM ;) Jakiś czas temu kupiłem Trabanta 1.1. Teraz przyszła pora na mały remont spodu. Mam zamiar obspawać zgnitą jaskółkę Przewracając dziada na bok za pomocą kołysek. W związku z tym mam kilka pytań
1. W butli mam jakieś 1/2 gazu czy po przewróceniu traba gaz nie zacznie wyciekać
2. Obawiam się trochę co do spawania z gazem(żeby nie było bummm ;D) Mogę jakoś zakręcić gaz przy butli? Wyjeżdżenie gazu narazie nie wchodzi w grę. Nie mam przeglądu, a pozatym nie chcę zeby nawaliło błota i śniegu w jaskółkę.
3. Jeśli chodzi o płyny, to płyn chłodniczy został spuszczony na zimę. A jak to jest z olejem w silniku, gdy pokryje on całą powierzchnię simmeringa na wale na przechylonym aucie, czy olej nie przecieknie? zalewając przy tym sprzęgło.
Z góry dzięki za odp ;) |
|
|
|
 |
Czarny,M
Gość
|
Wysłany: 2009-01-29, 17:32
|
|
|
1- gaz nie ma jak wyciec? jak by tam byłą dziura to od razu by ci uciekł :D
2- powinieneś mieć przy butli 2 kurki jeden od zakręcania gazu w kierunku parownika i drugi kurek od zakręcania gazu od strony wlewu. A co do BUM to nie ma jak;p co najwyżej możesz spalić auto :D
3- jeśli zimmering jest dobry to olej nie ma prawa w żadnej pozycji się do sprzęgła dostać |
|
|
|
 |
cizik
Gość
|
Wysłany: 2009-01-29, 19:51
|
|
|
| Co do gazu nie masz się co martwic ,ja obspawałem całego traba i nic ,tylko jak napisal czarny zakręc te dwa kurki i aku rozłącz |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2009-01-29, 22:13
|
|
|
| i nie po przewodach gazowych :) ja spawałem "tunel" przewodzy szły pod spodem to tylko po zakręceniu butli co chwile było patrzenie czy nie potopiły się :) |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2009-01-30, 09:44
|
|
|
| Wyjmij akumulator, zakręć kurki od gazu przy butli, płyn już spuścileś z układu, możesz też profilaktycznie spuścić olej z silnika. |
|
|
|
 |
AndrzejSz
Gość
|
Wysłany: 2009-01-30, 13:34
|
|
|
| Możecie dokładniej napisać gdzie są te kurki? bo przy butli coś ich nie widać. |
|
|
|
 |
Czarny,M
Gość
|
Wysłany: 2009-01-30, 20:24
|
|
|
| jak masz butle to tam gdzie wchodzą dwie rurki miedziane i tam gdzie one są przykręcone tam muszą być kurki chyba ze masz jakąś patologie bo tez widziałem ze niema takich zaworków bo jest elektromagnes albo niema wogle |
|
|
|
 |
|
|