Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
elektryka
Autor Wiadomość
pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 16:16   

Witam
Mam 2 pytania:
Gdzie idą przewody od światła z wnętrza?? Nie mam tam napięcia, bezpieczniki są całe, ale nie wiem gdzie idą te kable
Po drugie mam między drążkiem biegów, a hamulcem ręcznym jakiś przewód, nie wiem po co. Do czego to może służyć?? Próbowałem wyciągnąć troszkę by sprawdzić gdzie on idzie, ale nie mogłem dojść.

Proszę o propozycje lub odpowiedzi na te pytania

//pozdrawiam

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 17:42   

przewody ida w slupku B pod swiatelkiem. Kabel miedzy skrzynia a hamulcem to jakis "custom" wiec nikt ci nie powie, sam musisz dojsc

Czarny,M
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 17:48   

ten miedzy lewarkiem biegów a hamulcem ręcznym to możne był czujnik od tego czy masz ręczny zaciągnięty
a przewody do podświetlenia auta to idą rynienka przy dachu i lewym przednim słupkiem schodzą na w okolice bezpieczników
masa jest połączona przez ta blaszkę co z lampki wystaje, (masa jest dopiero jak wsadzisz lampkę na swoje miejsce w słupku) . A kable co idą na dół to jeden do bezpiecznika "+" kabel, a drugi idzie do lampki podświetlenia komory silnika. Z tego co pamiętam będzie to bezpiecznik pierwszy od prawej strony, bynajmniej u mnie tak jest

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 17:51   

wlasnie ze nie, bo w polowkach idzie ten kabelek w slupku B, a wiazka kabli idzie po podlodze przy progu.

Czarny,M
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 17:55   

no to jednym słowem "wpadło gówno w wentylator" no to mnie zadziwiłeś:p niby takie same a jednak inne:D przyznaje się do błędu, myślałem ze jest tak jak w 601 wręcz byłem pewny:D a tu dupa:D

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 19:46   

mam 1.1

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 19:57   

no nieważne, czyli jeden idzie do bezpiecnzika światła wnętrza i komory silnika, drugi do światła komory silnika?? Gdzie jest to światło, bo owego też nie mam xD
Nawet nie miałem pojęcia że jest..

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 20:36   

bo nie ma nie ma. montowane bylo w wersjach dla bogatszych, ale jak wiadomo bogatsi kupowali wartburga wiec ciezko to spotkac w serii pod maska trabanta.

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 20:56   

ehh, no więc co z tymi kabelkami, bo się pogubiłem..
bo najpierw jest napisane a drugi idzie do lampki podświetlenia komory silnika a potem wiec ciezko to spotkac w serii pod maska trabanta.

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 21:23   

bo tak jest w schemacie opisane. Generalnie jak jest deluxe i jest lampka w komorze silnika to jest ona polaczona z lampka oswietlenia wnetrza, a to dlatego ze lampke w komorze silnika wlącza sie poprzez wlaczenie lampki oswitlenia wnetrza. ty takiej lampki nie masz ale masz lampke w wnetrza. kabel ktory dostarcza jej napięcia jest pouszczony w slupku B, idac po podlodze w calej tej wiazce dociera do ostatniego bezpiecznika i tam sie konczy. jak nie masz kabelka to sobie dorob. Masa lampki pobierana jest z karoserii dlatego jak nie swieci to trzeba przetrzec miejsca styku papierkiem sciernym. jak dalej nie swieci to sprawdzic czy zarowka dobra. Podczas zdejmowania i zakladania tej lampki jak ktos niedoswiadczony to latwo przepalic bezpiecznik poprzez zwarcie. mam nadzieje ze wyjasnilem ci juz wszystko na temat tej lampki :)

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 22:00   

Patrzyłem próbnikiem, bo żarówki i tak nie było. Bezpieczniki są dobre, tylko ty, z łaski swojej powiedz mi jeszcze, w którym dokładnie miejscu pobierana jest masa??

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 00:00   

obejzyj lampke. masz taka blaszke ktora wystaje i dotyka do budy

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 09:14   

w lampce mam dwa przewody. które gdzieś sobie idą.

Mici125
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 10:28   

Te przewody to tak jak Qbs Ci mówił, jeden od zasilania, a drugi do lampki pod maską. Oprócz tego koło "nóżek" obudowy lampki powinna być metalowa blaszka dotykająca do karoserii po włożeniu lampki w otwór. Zobacz, czy jest tam cokolwiek metalowego.

Patrzyłem próbnikiem, bo żarówki i tak nie było. To może dlatego nie świeci ;)

A masz tą lampkę w silniku? Jak otwierasz maskę to powinna być na niej tuż koło blokady zamka. Zobacz czy ona działa.

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 11:44   

Tam nie mam lampki, nie mam miejsca na lampkę, ani żadnych przewodów.Więc gdzie idzie ten drugi jeśli nie mam lampki?? Właśnie o to się rozchodzi. popróbuję z tą blaszką jak będe przy samochodzie, dziś jade do Łodzi dać zarobić sklepom z częściami do mydelniczek xD

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi