Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań
Autor Wiadomość
AndrzejSz
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 16:45   

To mój pierwszy post na tym forum, więc WITAM ;) Jakiś czas temu kupiłem Trabanta 1.1. Teraz przyszła pora na mały remont spodu. Mam zamiar obspawać zgnitą jaskółkę Przewracając dziada na bok za pomocą kołysek. W związku z tym mam kilka pytań
1. W butli mam jakieś 1/2 gazu czy po przewróceniu traba gaz nie zacznie wyciekać
2. Obawiam się trochę co do spawania z gazem(żeby nie było bummm ;D) Mogę jakoś zakręcić gaz przy butli? Wyjeżdżenie gazu narazie nie wchodzi w grę. Nie mam przeglądu, a pozatym nie chcę zeby nawaliło błota i śniegu w jaskółkę.
3. Jeśli chodzi o płyny, to płyn chłodniczy został spuszczony na zimę. A jak to jest z olejem w silniku, gdy pokryje on całą powierzchnię simmeringa na wale na przechylonym aucie, czy olej nie przecieknie? zalewając przy tym sprzęgło.
Z góry dzięki za odp ;)

Czarny,M
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 17:32   

1- gaz nie ma jak wyciec? jak by tam byłą dziura to od razu by ci uciekł :D
2- powinieneś mieć przy butli 2 kurki jeden od zakręcania gazu w kierunku parownika i drugi kurek od zakręcania gazu od strony wlewu. A co do BUM to nie ma jak;p co najwyżej możesz spalić auto :D
3- jeśli zimmering jest dobry to olej nie ma prawa w żadnej pozycji się do sprzęgła dostać

cizik
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 19:51   

Co do gazu nie masz się co martwic ,ja obspawałem całego traba i nic ,tylko jak napisal czarny zakręc te dwa kurki i aku rozłącz

szkielu
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 22:13   

i nie po przewodach gazowych :) ja spawałem "tunel" przewodzy szły pod spodem to tylko po zakręceniu butli co chwile było patrzenie czy nie potopiły się :)

Kriss
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 09:44   

Wyjmij akumulator, zakręć kurki od gazu przy butli, płyn już spuścileś z układu, możesz też profilaktycznie spuścić olej z silnika.

AndrzejSz
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 13:34   

Możecie dokładniej napisać gdzie są te kurki? bo przy butli coś ich nie widać.

Czarny,M
Gość
Wysłany: 2009-01-30, 20:24   

jak masz butle to tam gdzie wchodzą dwie rurki miedziane i tam gdzie one są przykręcone tam muszą być kurki chyba ze masz jakąś patologie bo tez widziałem ze niema takich zaworków bo jest elektromagnes albo niema wogle

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi